ТЕМА

В Києво-Могилянці - акція протесту проти цензури

24 февраля 2012 | 14:07

У четвер, 23 лютого Вчена рада Києво-Могилянської академії прийняла рішення про припинення діяльності Центру візуальної культури НаУКМА після проведення виставки «Українське тіло». У зв'язку з цим у понеділок, 27 лютого о 13.00 перед 1 корпусом Києво-Могилянської академії (вул. Сковороди, 2) розпочнеться акція протесту проти цензури та репресій Центру візуальної культури. Працівники Центру, студенти й художники вимагатимуть від президента НаУКМА скасування рішення Вченої ради, відкриття виставки «Українське тіло» та продовження роботи ЦВК.


 

Ще не стихла увага преси й громадськості до закриття виставки «Українське тіло», яка проходила в Центрі візуальної культури НаУКМА, адміністрація Києво-Могилянської академії на чолі з президентом університету Сергієм Квітом вирішила припинити діяльність самого Центру, проігнорувавши результати зустрічі з провідними представниками культурної громадськості щодо відкриття виставки.

 

Після акту цензури виставки «Українське тіло», що викликав неабиякий резонанс в українських та міжнародних медіа, президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт ініціював низку бюрократичних санкцій проти організаторів виставки – Центру візуальної культури. 23 лютого рішенням Вченої ради університету діяльність ЦВК було припинено.

 

Керівництво НаУКМА обурила увага громадськості та публічний осуд цензури в стінах «найдемократичнішого» вишу. Внаслідок санкцій адміністрації робота Центру надалі не можлива. Несподіване рішення керівництва університету ставить під загрозу проведення вже запланованих у березні художніх виставок та феміністичної конференції за участі гостей з Польщі, Росії, США, Фінляндії, Сербії й Франції.

 

Нагадаємо, що 10 лютого 2012 року президент НаУКМА Сергій Квіт через три дні після відкриття закрив виставку «Українське тіло», присвячену дослідженню тілесності в українському суспільстві. Сергій Квіт пояснив свої дії таким чином: «Це не виставка, а лайно». Виступи художників проти цензури, листи міжнародних партнерів та увага мас-медіа не змогли переконати президента університету відкрити виставку.

 

Більше інформації на сайті Центру візуальної культури НаУКМА: 
http://vcrc.ukma.kiev.ua/uk/



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

31 мая 2000 года, Георгий Гонгадзе. Фото Евгения Орловского. До убийства журналиста осталось три с половиной месяца. Сегодня исполнилось девять лет с момента убийства. Заказчики преступления не названы по сей день.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: