ТЕМА

Троє «партизанів» ледь не спричинили аварії на Одеській залізниці

27 февраля 2012 | 13:12

Двоє мешканців Миколаєва викрали з діючої колії контррейку вагою близько 100 кілограмів, призначеної для попередження сходу вагонів потягу з рейок. Це могло стати причиною масштабної аварії. Кількома днями раніше один зі зловмисників разом з іншим товаришем украв ще дві контррейки. Оперативники затримали крадіїв «на гарячому» в момент здачі викраденого до пункту приймання металобрухту. Один зі зловмисників умовно засуджений. Наймолодший серед затриманих є учнем 10 класу місцевої школи.


 

На ст. «Прибузька» Одеської залізниці працівники карного розшуку УМВС України на Одеській залізниці затримали двох мешканців Миколаєва у віці 20 та 16 років. Вони викрали з діючої колії контррейку, котра попереджає схід вагонів. Зловмисники встигли доставити викрадене до пункту прийому металобрухту, проте були спіймані „на гарячому”.

Правоохоронці встановили, що один із затриманих кількома днями раніше разом зі ще одним 20-річним мешканцем Миколаєва викрали 2 контррейки вагою 200 кг і встигли одержати за них гроші в пункті прийому металобрухту. Наймолодший серед затриманих – учень 10 класу місцевої школи – до цього часу не потрапляв до поля зору транспортної міліції. Його «напарник» у червні минулого року за крадіжку був засуджений Корабельним районним судом м. Миколаєва до умовного терміну покарання, але довіри не виправдав.

Затримані пояснили, що таким чином хотіли заробити гроші на власні потреби та розваги, але не усвідомлювали, що через їхній бездумний вчинок з рейок зійшов цілий потяг, наслідки могли бути непередбачені.

Наразі стосовно зловмисників порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) та ст. 277 (Пошкодження шляхів сполучення та транспортних засобів) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

 

УЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: