ТЕМА

ДАІ встановило рейтинг популярності авто у крадіїв

07 марта 2012 | 09:14

В столиці найбільш викрадали автомобілі «ВАЗ, «Тайота» та «Lexus».


 

За два місяці нинішнього року в столиці зареєстровано  55 незаконних заволодінь автотранспортом, з яких  32 було розкрито. Найпопулярнішими у викрадачів були автомобілі марки «ВАЗ»  – 11 угонів. На другому місці – 9 автівок марки «Toyota», трійку «лідерів» замикають автомобілі марки «Lexus»  – 7 угонів. Наступними є автомобілі «Mitsubishi»  та «Daewoo» – по 5  незаконних заволодінь.

Найчастіше автомобілі викрадають у п’ятницю, неділю та середу. Здебільшого викрадення здійснюють у нічний час доби – вночі викрали 40 автівок.

«Крадієві досить 2­3 хвилин, щоб заволодіти вашим авто, і зовсім небагату часу, аби залишити місце злочину і виїхати за межі міста», - говорить начальник управління Державтоінспекції Анатолій Курінний. Саме тому ми рекомендуємо залишати автомобілі на стоянках, що охороняються, або у гаражних боксах, а також обладнати своє авто протиугінними пристроями. Якщо такої можливості немає, радимо автовласникам залишати транспорт під освітленням – не кожен крадій наважиться вчинити крадіжку на видноті».

Зметою попередження незаконних заволодінь транспортнимизасобамиспівробітники ДАІ проводяться  профілактичні заходи направлені на запобігання угонів. Під час таких заходів автовласникам роздаються попереджувальні листівки з порадами - як уберегти автомобіль.

Порада

Що робити в першу чергу, якщо авто угнали?

Телефонувати 102. Інформація передається черговому по місту, який, у свою чергу, повідомляє по радіозв’язку всім патрулям, що забезпечують охорону громадського порядку та несуть службу на лінії. Маючи орієнтування викраденої автівки: номерний знак, колір, марку транспортного засобу наші співробітники пильнуватимуть. У будь­якому випадку, чим швидше ви звернетесь до правоохоронних органів, тим більше шансів знайти авто за гарячими слідами. 

 

УДАІ м. Києва



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

...плюс электрификация всей Индии.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: