ТЕМА

Члени міжнародної ОЗГ викрали престижні іномарки на півмільйона доларів

17 апреля 2012 | 08:05

У подальшому авто перепродавалися на території сусідньої з Україною держави. Польські оперативники за сприяння українських колег припинили діяльність цієї організованої злочинної групи. Загальна вартість вилучених правоохоронцями автомобілів склала близько 500 тисяч доларів США.


 

Співробітники спецпідрозділу Центрального слідчого Бюро Головної Комендатури поліції Республіки Польща за сприяння УБОЗ ГУМВС України у Львівській області припинили діяльність міжнародної організованої злочинної групи, до складу якої входили громадяни України та Республіки Польща.
Встановлено, що члени цієї міжнародної організованої злочинної групи займались незаконним переміщенням викрадених та «проблемних» (кредитних) автомобілів престижних марок через державний кордон України – з подальшою їх легалізацією на території Республіки Польща за підробленими німецькими документами.
У березні цього року на всій території Республіки Польща було проведено спецоперацію із затримання членів організованої злочинної групи та вилучення автомобілів. В операції були задіяні близько 200 співробітників поліції Республіки Польща.
У результаті проведених заходів було затримано 14 учасників злочинної групи – мешканців міст Перемишль, Катовіци, Краків, Варшава, серед яких було п’ятеро громадян України. Серед затриманих – лідер ОЗГ, який є уродженцем Івано-Франківської області. 
Зокрема, під час проведення понад 40 обшуків за місцем мешкання осіб, які мали зв’язок зі злочинною групою, було вилучено 14 автомобілів всесвітньо відомих престижних марок. Загальна вартість вилученого – близько півмільйона доларів США. Також вилучено знаряддя для викрадення автомобілів, реєстраційні бланки.
Сімом членам організованої злочинної групи прокуратурою міста Перемишль висунуто звинувачення в участі в організованій злочинній групі. Решту учасникам групи висунуто звинувачення у скупці краденого. Слідство триває.
 
 
ВЗГ ГУМВС України у Львівській області


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: