ТЕМА

В Києві - новий "Еліта-центр"?

22 апреля 2012 | 16:25

У п'ятницю, 20 квітня біля Міністерства внутрішніх справ України відбувся санкціонований мітинг інвесторів ЖК Коцюбинський. Вони обурені ситуацією, що склалася навколо будівництва житла та фактично позбавила їх права розпоряджатися своїм майном.


 

Керівництвом МВС України було прийнято рішення обговорити із ініціативною групою інвесторів питання, що потребують роз'яснення правоохоронців. З мітингувальниками зустрівся заступник начальника Управління Головного слідчого Управління Григорій Мамка.

У ході непростого діалогу громадяни висловили своє невдоволення ситуацією. Вони побоюються втратити вкладені гроші та квартири, будівництво яких проінвестували. Справа у тому, що первинний забудовник отримав в одному з банків кредит для здійснення будівництва ЖК “Коцюбинський”, та в якості забезпечення кредиту надав банкові в іпотеку об'єкти незавершеного будівництва цього ж комплексу. У подальшому забудовник, незаконно провів відчуження об'єктів незавершеного будівництва, внаслідок чого завдано матеріальну шкоду банку, який заявив цивільний позов на суму понад 225 млн. гривен.

За цим фактом ГСУ МВС України порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” Кримінального кодексу України, санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від семи  до  дванадцяти років.

Григорій Мамка поінформував присутніх, що наразі триває досудове слідство по даній кримінальній справі — працює слідча група з 17 працівників міліції. Обсяг роботи великий, потрібно перевірити документацію щодо інвестування кожної з 600 квартир, допитати їх власників та службових осіб фірми-забудовника тощо. На наступному тижні планується вирішити питання щодо майже 300 інвесторів ЖК “Коцюбинський”, котрі отримають можливість розпоряджатися своїми квартирами.

Cправа перебуває на контролі Генеральної прокуратури України.

 

УЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: