ТЕМА

ОБНОН розлютився: траву вилучають кілограмами

24 апреля 2012 | 16:24

У квітні цього року працівники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України в Дніпропетровській області під час оперативно-розшукових заходів у навчальних закладах під умовною назвою Генофонд викрили у розповсюдженні наркозасобів іноземного студента. Наркотики студент продавав в основному молоді. За місцем його проживання правоохоронці виявили та вилучили 510 г марихуани та 163 рослини коноплі, які він вирощував у окремих горщиках при штучному освітленні із застосуванням системи крапельного поливу. Загальна вартість вилучених наркозасобів орієнтовно становить 2,6 млн. гривень.


 

За цим фактом порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та ч. 1 ст. 321 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів» КК України.

На Донеччині оперативники припинили протиправну діяльність злочинної групи з ознаками організованості, до складу якої входило троє громадян. Як уже встановлено, зловмисники з червня минулого року на території м. Донецька організували збут особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс у великих розмірах та здійснювали негативний вплив на криміногенну ситуацію в регіоні. Щодобова кількість проданого наркотичного засобу складала близько 150 г наркозасобу на суму 5 тис. грн., що забезпечувало потребу у наркотиках 300 наркоспоживачів.

Під час проведення обшуків за місцем проживання членів групи з незаконного обігу вилучено 1,2 кг канабісу. Вартість вилучених наркозасобів за цінами „чорного ринку” становить майже 36 тис. грн. Також було вилучено грошові кошти на загальну суму 4,4 тис грн., два автомобілі „Мерседес” та „Хонда”.

Всі учасники злочинної групи затримані. Стосовно них порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» КК України.

У той же час працівники УБНОН ГУМВС України у Київській області у ході документування злочинної діяльності жителя АР Крим, стосовно якого порушено кримінальну справу за ч.2 ст.307 КК України та який перебуває під вартою, проведено обшук за місцем проживання останнього. Під час обшуку було виявлено та вилучено 3,5 кг марихуани, що за цінами „чорного ринку” становить понад 105 тис. грн., які він зберігав з метою збуту.

 

УЗГ МВС України

(за матеріалами УБНОН МВС України)



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: