ТЕМА

ДАІ: кожна п'ята маршрутка в Києві - несправна

03 августа 2012 | 12:05

Із 312 оглянутих транспортних засобів 63 визнано технічно несправними. З двома автомобільними перевізниками достроково розірвано договори про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах.


        Як відомо, в столиці, як і по всій державі проходить місячник з безпеки дорожнього руху, який триватиме до кінця серпня.  Таке рішення  було прийнято на найвищому урядовому рівні,  і не випадково. Зважаючи на те, що останнім часом на пасажирському транспорті трапилось ряд резонансних дорожніх пригод, Прем'єр-міністр України Микола Азаров прийняв рішення про його проведення.

      Мета цього надзвичайно важливого заходу - підвищити рівень безпеки на автошляхах України і зберегти життя та здоров’я людей. Особлива увага на засіданні уряду приділялась покращенню та безпеці пасажирських перевезень. Зокрема, Прем’єр звернув увагу на необхідності посилити вимоги до перевезень пасажирськими автобусами у нічний час, жорстко контролювати час проведений водієм за кермом, а також перевіряти наявність водіїв для зміни в автобусах  далекого сполучення в будь-який час доби. Буде посилено вимоги також і до водіїв екскурсійного та маршрутного транспорту.

        На сьогоднішній день у Києві зареєстровано майже 13 тисяч одиниць автобусів, які належать, як юридичним так і фізичним особам. Фактично половина цього транспорту працює на міських та приміських маршрутах. І хоча у нинішньому році з вини водіїв автобусів не допущено росту дорожньо-транспортних пригод, Державтоінспекція столиці і надалі продовжує багато уваги приділяти цьому важливому напрямку.

        Так, лише у липні проведено 36 перевірок автогосподарств, пасажироперевізників та базових підприємств. Із 312 оглянутих транспортних засобів 63 визнано технічно несправними, 32 заборонена подальша експлуатація до усунення виявлених несправностей. Керівникам автогосподарств видано 19 приписів на усунення виявлених в ході перевірок недоліків. До адміністративної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб підприємств, автоперевізників. До тогож за поданням ДАІ з двома  автомобільними перевізниками достроково розірвано договори про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах м. Києва.

           Крім того, під час роботи на лінії мобільними групами до яких входять працівники ДАІ та Головавтотрансінспекція Мінінфаструктури України перевірено понад 400 транспортних засобів. Виявлено 28 технічно несправних автобусів  та більш, як 162 випадки грубих порушень Правил дорожнього руху. Серед них перевищення швидкості, проїзд на заборонений сигнал світлофора, керування транспортом у нетверезому стані. Так, зокрема уночі на Кільцівій дорозі, під час перевірки автобуса «Богдан», що належить одному з перевізників  було з’ясовано, що водій перебував у нетверезому стані. На нього складено відповідний адмінпротокол та вилучено посвідчення на право керування. Робота в цьому напрямку значно посилена у серпні під час проведення місячника безпеки дорожнього руху. Найближчим часом ми повідомимо про перші результати.     

 

УДАІ Київ



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Новобрачные

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: