ТЕМА

Адвокат Сірий, що любить піаритися, може втратити ліцензію за брехню

26 ноября 2012 | 14:07

Адвокат несе відповідальність за поширення відомостей, що не відповідають дійсності або викладені неправдиво. Про це заявив у коментарі для УКРІНФОРМу голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Валентин Загарія у зв'язку тим, що в комісію надійшла скарга на висловлювання адвоката Миколи Сірого щодо норм нового Кримінального процесуального кодексу.


 

<<Дана скарга дійсно надійшла в ВКДКА, але ми направимо її до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури м. Києва, яка уповноважена розглядати подібні заяви>>, - пояснив В.Загарія.

Голова ВКДКА повідомив, що в комісію дійсно надійшла скарга, в якій заявник просить відкрити дисциплінарне провадження щодо адвоката Н.Сірого і притягнути його до відповідальності. На думку заявника, публічне поширення недостовірної інформації в частині положень нового КПК слід розцінювати як грубе порушення Правил адвокатської етики.

КДКА, сказав далі В.Загарія, може обмежитися як попередженням, так і прийняти рішення про позбавлення права займатися адвокатською діяльністю. При цьому Закон передбачає, що грубе одноразове порушення правил адвокатської етики може стати підставою для зупинки права на заняття адвокатською діяльністю.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, член Ради адвокатів м.Києва Микола Сірий сказав на прес-конференції 13 листопада: "Як юрист, хочу порадити пересічним громадянам бути після 20 листопада набагато уважнішими і обережнішими. У новому КПК прописані більш жорсткі правила реагування міліції на дрібні правопорушення, які тепер можуть бути кваліфіковані, як кримінальний вчинок". За словами Сірого, документи, що посвідчують особу, особливо варто мати при собі під час нічних прогулянок.

Дійсно, стаття 56 Правил адвокатської етики, прийнятих на Установчому з'їзді адвокатів України 17 листопада, вимагає від адвоката не поширювати у своїх публіцистичних матеріалах, включаючи публічні виступи, відомостей, що не відповідають дійсності або викладених неправдиво.



комментарии [3]

20.12.2012 16:39     hKyVOwrkbzPyrlZhnx hfVBo1 , [url=http://wlvamabgdbjz.com/]wlvamabgdbjz[/url], [link=http://veteqhjlokid.com/]veteqhjlokid[/link] , http://wtcrdoetosse.com/
15.12.2012 19:41     DOeZYaIulES 4p8Rl1 , [url=http://zxzhiburcmpe.com/]zxzhiburcmpe[/url], [link=http://xdlaxwytsuhi.com/]xdlaxwytsuhi[/link] , http://vlsunakjoxiw.com/
04.12.2012 23:42     Крамлих Шановний авторе АНОНИМУС!
Отримайте для себе в Гугле роз'яснення щодо "поширення відомостей", "власної думки" та "оціночних суджень"... тоді і крапайте свої "відомості".
Не обов'язково володіти правовими знаннями що б розуміти суттєву різницю між "поширенням відомостей" і сиситемним аналізом норм права.
Якщо вИ (не "Ви") "працюєте" на замовлення, тоді - все зрозуміло... якщо вИ висловили власну думку, то є усі законні підстави для притягнення вАС до відповідальності за поширення недостовірной інформації.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

как спастись при наводнении

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: