ТЕМА

Тернопільські нацисти побили лівих за презентацію журналу

01 декабря 2012 | 18:11

1 грудня у Тернополі 15 неонацистів побили чотирьох організаторів презентації журналу соціальної критики Спільне, присвяченого порушенню трудових прав. Про це заявляють на Головному аналітичному сайті Лівої опозиції.


 

Презентація мала відбутись у місцевому Краєзнавчому музеї о 13.00. Але о 12.00 чотири організатори піддалися нападу з боку 15 неонацистів — більшість з них є футбольними хуліганами ФК „Нива” (Тернопіль). Нападники, незважаючи на чисельну перевагу, застосували газові балони, а одному з організаторів розбили голову, наносячи удари стільцем.

Відомо, що організатором нападу виступив член ВО „Свобода” Ігор Костюк („Діджус”). Напередодні презентації він погрожував ініціаторами презентації в Інтернеті та здійснював мобілізацію місцевих ультраправих.

Причиною нападу було побоювання ультраправих щодо можливого поширення лівих ідей на Західній Україні, хоча саме цей захід мав просвітницький характер. Ініціаторами презентації виступали анархісти з руху „Соціальний Опір”. Учасники мали намір обговорити форми зловживань з боку роботодавців (зокрема, питання нестабільної зайнятості), а також визначити актуальні вимоги розширення прав трудящих і профспілок (у тому числі, зміни у реалізації права на страйк). „Нацисти таким чином виступили проти того, щоб тернопільчани критично мислили, більше знали про вільну освіту, вільну працю, класову експлуатацію та скептично ставилися до міфів про міграцію, — відзначає один із організаторів заходу на ім’я Максим. — Наразі ультраправі здатні „перекувати” опонентів виключно за допомогою насилля”.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, що це далеко не перший напад на лівих соціальних активістів. У Києві лише восени було вчинено два напади праворадикалів на членів студентської профспілки "Пряма Дія".

Джерело:http://gaslo.info/?p=2635 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

22.09.2010, Франция | Депутат Европарламента от Италии Личия Ронзулли принимает участие в голосовании во время заседания в Страсбурге.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: