ТЕМА

На Дніпропетровщині затримано розбійників, які вкрали майже півмільйона доларів

11 марта 2013 | 19:03

Для скоєння розбійних нападів члени злочинного угрупування використовували форму співробітників міліції. Наразі, їм загрожує від восьми до пятнадцяти років позбавлення волі.


 

У лютому 2013 року керівництвом ГУМВС України в Дніпропетровській області була отримана оперативна інформація стосовнозлочинного угруповання, в планах якого було скоєння розбійного нападу з метою заволодіння великою сумою грошей.

У ході реалізації вказаної інформації 7 березня співробітниками карного розшуку та ДАІ в результаті проведення спецоперації були затримані 6 членів вказаного угрупування. Затриманими виявилися безробітні мешканці Дніпропетровської області віком від 26 до 40 років.

Зловмисники перевдягнуті у форму працівників міліції на автомобілі на який було приклеєно номери та липку стрічку синього кольору у вигляді спеціальних знаків ОВС вранці 7 березня виїхали на автодорогу «Харків-Сімферополь». Зупинившись біля одного з дорожніх знаків у Синельниківському районі зловмисники скоїли розбійний напад на 3 громадян, які на легковому автомобілі перевозили велику суму грошей.

Під час обшуків у затриманих було вилучено: 2 карабіна, 2 обріза від мисливської зброї, 5 пістолетів травматичної дії, ніж, декілька десятків патронів, 3 комплекти міліцейської форми, радіостанції, маски з прорізями для очей, наручники, клейка синя стрічка, мобільні телефони потерпілих та 490 тисяч доларів США.

На теперішній час всі зловмисники заарештовані. Кримінальне провадження відкрито прокуратурою Дніпропетровської області за ознаками ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій).

Відповідно до санкції вказаної статті зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Наразі, слідчими та працівниками карного розшуку перевіряється причетність злочинного групування до скоєння ще низки аналогічних злочинів.

 

ВЗГ ГУМВС України

в Дніпропетровській області



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко цілує у щоку премєр-міністра України Юлію Тимошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони в Києві, у вівторок, 19 серпня 2008 р.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: