ТЕМА

Заради повернення грошей шахраями чоловік захопив заручницю

12 марта 2013 | 19:15

12 березня ц.р. в Донецькому обласному главку міліції відбувся брифінг за фактом нападу в м. Донецьку на офіс Кредитної спілки "Альянс Україна", який провів в.о. начальника ГУМВС області Роман Романов.


 

За його словами, вранці на телефон «102» з Кредитної спілки надійшло повідомлення про те, що невідомий, погрожуючи ножем, узяв у заручниці одну із співробітниць установи. Чоловік вимагав негайно перерахувати на його картку 50 тисяч гривень, інакше погрожував дівчині-заручниці фізичною розправою.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Ворошиловського РВ, керівництво обласного і міського управлінь міліції, а також батько дівчини. Володіючи інформацією про те, що злочинець озброєний і готовий до радикальних кроків, на місце були викликані бійці спецпідрозділу «Беркут», які спеціалізуються на захопленні особливо небезпечних злочинців.

Правоохоронці вступили з нападником у телефонні переговори, які вів батько потерпілої спільно з фахівцями-парламентерами. Не досягнувши компромісу зі звільнення заручниці, і знаючи, що зловмисник вже заподіяв дівчині поранення, було прийнято рішення про застосування силового методу затримання нальотчика.

Операція була проведена блискавично й успішно. Звільнену 23-річну постраждалу з різаними ранами обличчя, шиї та руки відвезли до лікарні. Зловмисник затриманий і доставлений у Ворошиловський райвідділ міліції, де з ним проводяться слідчі дії.

Як пояснює 31-річний затриманий, він є клієнтом цієї фінансової установи. Понад місяць тому він уклав з "Альянс Україна" договір на отримання 50 тисяч гривень кредиту, вніс страховку у розмірі 3,5 тисяч. Проте ані отримати кредит, ані повернути страхову суму не вдавалося, а відсотки почали нараховуватися. Врешті-решт, у чоловіка здали нерви, і він пішов «шукати правду» з ножем в руці.

Цей факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження з кваліфікацією за ч. 2 ст. 147 КК України - захоплення заручника. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Стосовно Кредитної спілки також проводиться перевірка. Відкрито кримінальне провадження з кваліфікацією за ст. 190 КК України (шахрайство).

 

 

ВЗГ ГУМВС України

в Донецькій області



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Львов, здание прокуратуры с писающими мальчиками

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: