ТЕМА

Затримали вбивцю двох російських міліціонерів

22 марта 2013 | 16:25

Напад на наряд патрульно-постової служби району «Чертаново-Центральне» УВС Москви було скоєно в квітні 2006 року. Наразі вирішується питання про тимчасовий арешт затриманого зловмисника та його подальшу екстрадицію до Російської Федерації.


 

У квітні 2006 року до міліції м. Москви зателефонували мешканці одного з будинків на вулиці Кіровоградській, повідомивши, що з квартири на першому поверсі чутно крики про допомогу.

На місце події була вислана патрульна машина. У момент, коли міліціонери заходили у під'їзд, злочинці відкрили по них вогонь з автоматичної зброї. Один співробітник міліції загинув на місці, другий від отриманих поранень помер по дорозі в лікарню.

В ході оперативно-розшукових заходів московські колеги встановили особи підозрюваних у скоєнні злочину. Вони були оголошені в міжнародний розшук і заочно арештовані.

З’ясувалося, що до розстрілу міліціонерів причетний 46-річний лідер організованої злочинної групи, раніше судимий громадянин однієї з країн кавказького регіону. Згідно з оперативною інформацією, він має значний вплив у злочинному світі. Серед злочинів, у яких він обґрунтовано підозрюється, ряд убивств, бандитизм, розбої тощо.

В рамках розшукових заходів було встановлено, що останні роки вбивця постійно міняв місце проживання, «кочуючи» по різних країнах СНД. Кілька років йому вдавалося «замітати сліди». Але постійна копітка робота правоохоронців всі ці роки не припинялася ні на хвилину і, врешті, увінчалася успіхом.

Правоохоронці встановили, що останнім часом злодій знаходиться на території України. До розшуку підключилися українські правоохоронці. Спочатку ними було локалізовано область, а потім і район, де переховувався вбивця. З’ясувалося, що він під чужим прізвищем проживає на території Мелітопольського району. Управлінням карного розшуку ГУМВС України в Запорізькій області була розроблена спецоперація по затриманню бандита.

21 березня 2013 року група затримання з числа кращих працівників запорізького обласного карного розшуку потай прибула до будинку, в якому переховувався підозрюваний. Операція була проведена професійно та блискавично: зловмисник опору вчинити не встиг.

Наразі вирішується питання про його тимчасовий арешт та подальшу екстрадицію до Російської Федерації.

 

УЗГ МВС України 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

François-Marie Banier

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: