ТЕМА

На Волині виявили понад кіло ртуті

25 марта 2013 | 14:30

Її у власному автомобілі перевозив один із жителів обласного центру Волині. Вони з товаришем планували перепродати небезпечний вантаж. Затриманим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.


 

Працівники карного розшуку спільно із бійцями спецпідрозділу «Беркут» під час огляду автомобіля, в якому перебувало двоє волинян віком 37 та 43  років, виявили ртуть. Транспортний засіб перебував на стоянці поблизу розважального закладу.

– Хімічна речовина знаходилася в гумовій колбі, – розповів перший заступник начальника – начальник слідчого відділу Луцького МВ УМВС України у Волинській області Максим Новицький. – Вага знахідки – 1270 грамів. Зі слів власника автомобіля, ртуть вони придбали у невідомої особи з метою подальшого перепродажу.

До слова, ця небезпечна речовина може використовуватися при виробництві амфетаміну або ж вибухонебезпечних речовин. Небезпечну знахідку передано на дослідження до  Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Волинській області. Окрім того, у транспортному засобі міліціонери виявили дерев’яну битку та два ножі.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин) Кримінального кодексу України.

Молодикам загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

 у Волинській області



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Колумбийские военные охраняют захваченную у наркоторговцев подводную лодку, предназначенную для транспортировки восьми тонн кокаина в Мексику. Фото Jaime Saldarriaga

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: