ТЕМА

Українські стулденти пікетуватимуть посольство Туреччини

02 июня 2013 | 17:05

В понеділок, 3 червня, о 15:00, активісти студентської профспілки «Пряма дія» та інші небайдужі проведуть акцію протесту під посольством Турецької Республіки. Молоді люди вимагатимуть припинити вбивства та поліцейську жорстокість проти їхніх товаришів у Стамбулі, Анкарі, Ізмірі та інших містах, де проходять антиурядові демонстрації, та висловлять свою солідарність з вимогами турецьких протестувальників.


Нагадаємо, що в Туреччині от уже декілька днів тривають протести проти правлячої Партії справедливості та розвитку. Багатотисячні демонстрації розпочалися після жорстокий дій поліції, яка розігнала акцію на захист парку Гезі у Стамбулі. Дії влади спровокували ескалацію конфлікту, що вилилося в насильство на вулицях турецьких міст.

 

Турецька поліція ув’язнила понад 900 протестувальників у різних містах країни. Більше тисячі людей потрапили в лікарні з травмами різної тяжкості. Щонайменше троє з них втратили зір. Повідомляють про щонайменше чотирьох загиблих від рук поліції під час сутичок. Поліція та армія часто переходять на сторону демонстрантів, надаючи їм медичну підтримку та відмовляючись виконувати накази командування.

 

Серед протестувальників багато студентів турецьких університетів, які не раз потерпали від поліцейської жорстокості. Зокрема, в турецьких тюрмах перебуває декілька тисяч студентів. 18 грудня 2012 року один зі студентів був серйозно поранений під час розгону демонстрації біля Технічного університету Анкари, куди приїздив прем’єр-міністр Туреччини Реджип Таїп Ердоган. Під час сутички зі студентами були задіяні танки та інша спеціальна техніка. 11 квітня 2013 року охоронці кампусу жорстоко побили студентів Eskişehir Osmangazi University, які протестували проти підвищення цін у їдальні. І такі випадки трапляються в Туреччині регулярно.

 

Незалежна студентська профспілка «Пряма дія» висловлює свою солідарність з турецькими студентами та громадянами та заявляє рішучий протест проти авторитарного режиму Реджипа Таїпа Ердогана. Ми вимагаємо негайної відставки уряду та президента, а також припинення поліцейської жорстокості.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

24 мая 2007 года. Послдствия штурма двери в кабинет Генпрокурора Пискуна.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: