ТЕМА

Військова прокуратура повертає 106 Га землі на Київщині

06 июня 2013 | 16:09

Вартість незаконно відчуженої земельної ділянки складає понад 24 мільйони гривень


Дарницька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону Україниза результатами перевірки у одній з військових частин виявила кримінальне правопорушення, вчинене командиром частини та службовими особами одного з приватних підприємств.

Встановлено, що у 2010 році командир частини, діючи в інтересах приватного підприємства, перевищив свої повноваження і погодив для фізичних осіб від імені Міністерства оборони України межі відведення земельних ділянок вздовж річки Дніпро загальною площею 106 га, які перебувають у користуванні Управління Північного територіального командування внутрішніх військ МВС України. Маючи це погодження, Бориспільська районна державна адміністрація Київської області прийняла незаконні рішення про вилучення з користування Управління Північного територіального командування земель загальною площею 106 га та виділення їх 53 особам, а у подальшому Київський окружний адміністративний суд визнав їх правомірними.

Крім того встановлено, що представники одного з приватних підприємств, діючи умисно, з корисливих мотивів, маючи намір незаконно заволодіти земельними ділянками на території полігону внутрішніх військ МВС України, ввели в оману органи місцевого самоврядування, подаючи від місцевих мешканців заяви на отримання  земельних ділянок для ведення сільського господарства та проектну документацію на затвердження до Бориспільської районної державної адміністрації Київської області. У подальшому отриманими державними актами на право власності на земельні ділянки заволоділи та розпорядилися майном на власний розсуд. Унаслідок цього державі спричинено збитки на загальну суму понад 24 мільйони гривень.

З метою повернення у державну власність зазначеної земельної ділянки прокурором до суду подана позовна заява.

Окрім того, за даним фактом відомості щодо  кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 3 ст. 424, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 358 КК України, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато досудове розслідування.  



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Matt Stuart

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: