ТЕМА

Через вогонь до Світла

28 февраля 2006 | 09:50

Зелені стіни. Пологовий будинок. А от і я! Ким там я народилося цього разу? Хай йому грець, так і знало - дівчинка... Ех, знову місячні, пологи, целюліт і зморшки... Але є перевага - можна не платити за каву. Так.


Дурнувата колисочка. І зачіска у мами дурнувата. Татко робить із мене "вертольотик". Нудить. Реву. Краснуха. Велосипед. Завтра в дитсадок.

Ненавиджу банти. Вихователька - клізма. Розбила коліно. Ванька поділився цукеркою. Напевно, дам йому свій номер телефону.

 

Читаю, пишу друкованими літерами й уже нормально розфарбовую фломастерами. Конструктор, колготки, каша, Любов Валеріївна.

 

Школа. Курва, знову банти... Скільки можна? Не спостерігаю Вані... Обізвали старостою. Навчилася варити гречаний суп. Сідай, два! Валя - дура дешева! Поріз. Зап'ястя. Халати. Ін'єкція. Сон.

 

Інститут. Чорт забирай, Ваня??? Ніч, тіло, кров, сльози. Мда... І це все? Філософія, сопромат, паблік рілейшнз, гуртожиток.

 

Ванька егоїст!!! Мітинг, дискотека, тренування, концерт. Купила кішку. Назвала Зестрою. Марихуана, сигарети, портвейн і багато всякої гидоти, добутої хімічним шляхом. Брат одружився. Зестра, сука, з'їла папугу. Ніколи не вийду заміж! Ваня несерйозний.

 

Нудить. Добрий ранок! 2 смужки... Фіговий ранок...

 

Лімузин, шампанське, тамада, тісне плаття. Так, згодна! Дура.

 

Подарунки, море, прання, ремонт. Пологовий будинок. Назву Яном. Фу, який страшненький... Диплом. Резюме. Ви нам підходите... Іван - мудак!

 

Зірки 20 років тому були набагато яскравішими. Ви звільнені. Ян - гадьониш, у кого такий? Шейпінг, AVON, автотренінг, кулінарна книга. У цього козла коханка! Я - сваха... Валідол, корвалол, цитрамон, пухова хустина.

 

Ванюшка помер... У Яна дівчинка народилася. Палата, система, зелені стіни. Пульс. Монотонний писк.

 

Коридор. Розвилка. І що? Навіщо все це? Хто згадає?  Нікому непотрібна прожита мною мить. Безцільно й безрезультатно. Що в нагороду? У нагороду покарання. За мить буденності - вічність у вогні та муках. Страшно. Що я зробила поганого? Я ж нічим не відрізнялася від друзів, сусідів, знайомих. Так, у цьому, напевно, і проблема. Я НІЧИМ не відрізнялася від них!

 

Боротися за віру, відстоювати честь, не просити про допомогу, забути про страх. Заради того, щоб на розвилці впевнено пройти через вогонь до вічного світла.

"Братство"



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Brisbane

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: