ТЕМА

По квартирі колег померлого правозахисника Гройсмана стріляли вдруге

01 октября 2013 | 19:27

По вікнах приватного помешкання правозахисників повторно стріляли.


В проміжок часу між 20.00, 30 вересня, та 11.45, 01 жовтня невідомі зробили три постріли по вікнах приватного помешкання покійного українського правозахисника, засновника та керівника Вінницької Правозахисної Групи, Дмитра Гройсмана. Нині в приміщенні мешкає Світлана Побережець, співробітник Вінницької Правозахисної Групи з сином. Один з пострілів прийшовся по лобовому склу автомобіля Світолани.

За словами Побережець, це повторний, другий за останній рік, напад на приватне помешкання ії родини. Перший напад стався у грудні 2012 року, того разу також стріляли по вікнах житлового приміщення, де вона наразі проживає. Тоді жінка, зателефонувавши за номером «103», викликала міліцію, яка детально все зафіксувала, проте ніяке розслідування не проводилось. Винні так і не були знайдені.

 

«Вчора я повернулась близько 21-ї години вечора, а сьогодні о 12-ій мала йти на роботу, проте, вийшовши з будинку, побачила, що лобове скло мого автомобіля  простріляне – на нього прийшовся один постріл. Повернувшись назад до квартири, я побачила, що вікно в одній із кімнат простріляне в трьох місцях.  Було зроблено три вогнепальних постріли!» - розповіла схвильована пані Світлана.

 

На цей раз вона також викликала міліцію, котра оглянула місце пригоди при понятих та склала відповідні документи.

 

Проте Світлана Побережець турбується, що в Україні все частіше  можна почути повідомлення про переслідування громадських активістів, такі переслідування прямо пов’язані з їх професійною діяльністю по захисту порушених прав громадян.

 

Нагадаємо, що Вінницька Правозахисна Група створена у 1998 році і займається захистом прав жертв катувань, захистом біженців і шукачів притулку, захистом пацієнтів, права яких було порушено.  

 

В 2010 році міліція пограбувала офіс Вінницької Правозахисної Групи, до цієї пори винних не покарано.

 

В 2010 році покійного Координатора Вінницької Правозахисної Групи було  незаконно звинувачено в розповсюдженні порнографії, а в серпні 2103 року посмертно виправдано.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Сameron Davidson

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: