ТЕМА

Секретар Київради намагалася влаштувати "таєму вечерю"

24 декабря 2013 | 12:45 , Ігор Луценко

Сьогодні приблизно о 9 годині невідомі особи у формі міліції зачинили групу екс-депутатів на чолі з Галиною Герегою у одному з приміщень будівлі Солом'янської РДА. Народні депутати України, відкрили двері цього приміщення.


Паралельно вони з'ясували, що Г.Герега та її колеги намагалися імітувати проведення якогось "засідання", при цьому не маючи вже ні депутатських повноважень, ні - теоретично - кворуму для проведення засідання Київради (якби у екс-депутатів на це були повноваження).

 

В цей час будівлю пікетували близько тисячі киян, котрі, зокрема, вимагали призначити вибори у Києві.

 

На прохання народних депутатів пояснити, який стосунок має група осіб на чолі з Г.Герегою до розподілу коштів для бюджетників, не було отримано ніякої зрозумілої відповіді. Натомість вчора в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко заявив журналістам, що Кабміном, без проведення засідання Київради, було ухвалено рішення надати до 38-40 млн. гривень для виплати зарплат працівникам комунального підприємства "Київпастранс".

 

Чи намагалсь Г.Герега якимось чином сьогодні перешкоджати даному рішенню Кабміну - невідомо. Натомість, попри прохання А.Голубченка, Герега та інші її колеги намагалися влаштувати "засідання".

 

Нагадаємо, у понеділок 23 грудня Азаров провів збори, де було ухвалено рішення про спеціальний розгляд на засіданні уряду в середу питання про виплату коштів бюджетникам Києва, й через розпорядження Кабінету Міністрів знайти рішення без проведення засідання Київради. Він підкреслив, що в київської влади також з'явилася можливість виплатити й за листопад, і за грудень надбавку вчителям і лікарям у повному обсязі.

 

Очевидно, що сьогоднішні дії Гереги та інших екс-депутатів Київради продиктовані виключно бажанням легітимізувати свій статус як депутатів органу місцевого самоврядування Києва. Наразі очевидно, що вертикаль влади зовсім не потребує їх послуг - як давно вже не потребують кияни, котрі вимагають від парламенту нарешті призначити дату виборів Київради. Термін повноважень попереднього складу Київради закінчився 2 червня 2013 року.

 

Активісти Громадського сектору ЄвроМайдану (ГСЄ) заявляють про свою підтримку працівників бюджетних установ у Києві, котрі добиваються виплати заборгованості по зарплатам. У випадку страйку або інших акцій ГСЄ гарантує фізичну та інформаційну допомогу. Також ГСЄ закликає екс-депутатів Київради не перешкоджати Азарову та його підлеглим вчасно виплачувати зарплату київським бюджетникам.

 

 

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Учасники шведського танцювального колективу "Harlem hot shots" виступають на черговому концерті серії Арена. Середа. Джаз в одному з нічних клубів Києва в середу, 2 травня 2007 р.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: