ТЕМА

Суди проти демонстрантів: остання статистика

10 февраля 2014 | 15:39

Статистичний огляд результатів судових засідань згідно моніторингових даних судових засідань групою громадського спостереження «ОЗОН» 3 – 7 лютого 2014 р.


Протягом 3 - 7 лютого у Києві громадські спостерігачі відстежували хід 56 судових засідань, які пов’язані з Євромайданом: у Апеляційному суді м. Києва, Шевченківському районному суді м. Києва, Дарницькому районному суді м. Києва, Соломянському районному суді м. Києва, Адміністративному окружному суді м.Києва, Печерський районний суд м. Києва. Також у районних судах м. Києва розглядались справи щодо обвинувачених за ст. 122 КУпАП після «автопробігу до Межгір’я» 29 грудня 2013 р., зокрема додатково відомо про 2 судових засідання у Дніпровському районному суді міста Києва.

Апеляційний суд м. Києва - 52

Адміністративний окружний суд м. Києва – 1

Печерський районний суд м. Києва – 2

Шевченківський районний суд м. Києва – 1

Дніпровський районний суд м. Києва – 1

Соломянський районний суд м. Києва – 1

 

У вказаних судах відбувались судові засідання щодо кримінальних справ за ст. 294 та ст. 296 КК України (комплекс справ щодо людей затриманих 19 – 24 січня 2013 р.),  379 КК України (справа В. Смалія), адміністративних за ст. 122 КУпАП («автопробіг до Межгір’я» 29 грудня 2013 р.), а також розгляд справи щодо визнання незаконним бездіяльності міністра МВС Захарченка.

 

Черкаси

 

Протягом 3 - 7 лютого у Черкасах громадські спостерігачі відстежували хід 27 з 30 судових засідань, які пов’язані з Євромайданом в апеляційному суді Черкаської області по розгляду апеляційних скарг на рішення слідчих суддів про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Групі громадського спостереження «ОЗОН» також повідомлено про судові засідання у м. Львові (Франківський районний суд Львова ( вул. Г. Чупринки, 69). Розгляд справи учасника Автомайдану священика УГКЦ Михайла Димида, якого звинувачують за ст. 122 КУпАП) м. Дніпропетрвську (Апеляційний суд Дніпропетровської області (вул.Харківська, 13). Розгляд апеляції Дороленко Кирил Віталійович. Судді: Риб`янець С.А., Мудрецький Р.В., Кононенко О.М. № справи 200/1707/14-к . Додаткова інформація. Дороленко Кирило, керівник міського осередку ВО «Свобода». Затриманий "за підозрою в тероризмі". Міра запобіжного заходу: два місяці арешту.)

 

Під час здійснення моніторингу спостерігачі зіштовхнулися з проблемою відсутності достатньої інформації про судові засідання як на офіційних сйтах судів, так і на інформаційних дошках в приміщеннях суду. Не дивлячись на відкритість вказаних судових засідань, виникали ускладненя з відвіданням засідань, постійно здійснюється ретельна перевірка документів, подекуди особистих речей на предмет наявності фото-, відео фіксуючої техніки.  



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: