ТЕМА

Євромайдан подав заяву про підозру у відмиванні грошей проти Дойче Банк / Deutsche Bank AG

07 марта 2014 | 08:01

4 березня в Берліні представники Варти Євромайдану в Берліні подали заяву на відкриття кримінальної справи в поліцію Берліну про підозру у можливому відмиванні грошей сином екс-Президента України Віктора Януковича при співпраці з німецьким банком Дойче Банк (Deutsche Bank AG). Заява була подана адвокатом Андрієм Іліним, кандидатом в Європарламент від німецької партії Зелених Андреєм Новаком та правозахисницею Олександрою Бінерт.


Заявники стверджують: "Режим Якуновича, який впав зовсім недавно,несе відповідальність за вбивства,викрадення та знущання над демонстрантами.Цей режим утримувався так довго не в останню чергу завдяки підтримці корумпованих олігархів, таких як Олександр Янукович (син Віктора Януковича). Олександр Янукович здійснював свої оборудки в тому числі і через Дойче Банк (Deutsche Bank AG). Банк Олександра Януковича„Всеукраїнський банк розвитку“ має кореспондентський рахунок в Дойче Банк(Deutsche Bank AG).

Детальні та тривалі розслідування українського"Центру протидії корупції", дають достатньо підстав припустити, що кошти на рахунку ВБР в Дойче Банк (Deutsche Bank AG)мають корупційне походження. За один рік, з 2010 по 2011 рік, чистий прибуток українського банку ВБР зріс у 17 разів.Для попередження відмивання грошей чи підтримки тероризму, згідно німецького та європейського права, Дойче Банк(Deutsche Bank AG ) був зобов'язаний перевірити банк Олександра Януковича перед тим, як розпочинати з ним ділові стосунки, а також у процесі співпраці,бо Олександр Янукович є членом сім'ї Віктора Януковича.

Ми вимагаємо від німецької юстиції всебічно розслідувати цю справу і негайно заморозити рахунки, при найменшій підозрі, що тут скоєно правопорушення."

Також були подані дві інші заяви на відкриття кримінальних справ для перевірки співпраці всіх фінансових організацій Німеччини з т.з. "PePs" України та Росії (політично значущих персон).

Адвокат Андрій Ілін: "У зв'язку з тим, що Німеччина - на відміну від Австрії, Швейцарії та Ліхтенштайну - не приймає жодних мір проти минулого уряду України, ми подали три заяви. Ми намагались розпочати розмову з Дойче Банком як напряму, так і з депутатами Бундестагу від ХДС. Наші намагання не увінчались успіхом, жодної відповіді на наші листи ми не отримали. Тому ми вирішили йти правовим шляхом, починаючі з поліції.Далі ці заяви підуть в прокуратуру,БаФін (Федеральну інстанцію по контролю за діяльністю банків), і т.д."

Додаткова інформація:

Варта Євромайдану в Берліні(http://euromaidanberlin.wordpress.com)організовує та об'єднує акції на підтримку Євромайдану в Берліні. На даний момент ми проводимо постійний пікет російського посольства в Німеччині. Контакт: [email protected]

 

---------------------

 

Euromaidan Wache Berlin

Пресс-релизБерлин, 4.03.2014



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: