ТЕМА

Військовим законодавчо дозволять тримати аптечку з наркотиками

19 мая 2014 | 19:49

Міністерство оборони України працює над удосконаленням нормативно-правової бази з питань зберігання і використання наркотичних речовин для медичних потреб. Про це сьогодні, 19 травня, під час брифінгу в Національному інформаційному агентстві України “Укрінформ” розповів директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник медичної служби Віталій Андронатій.


– Наприклад, сьогодні існує багато запитань щодо лікарського препарату “Буторфанол”. У Збройних Силах України він використовується в медичних цілях як антитравматичний і протишоковий засіб. У той же час, згідно з чинним законодавством, військовослужбовцю наркотики зберігати заборонено, – зауважив полковник медичної служби Віталій Андронатій.

За словами офіцера, з метою врегулювання ситуації, що склалася, планується вже найближчим часом внести відповідні зміни до законодавчої бази.

Як підкреслив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, робота щодо забезпечення індивідуального медичного захисту кожного військовослужбовця не припиняється.

– На даний момент вже закуплено і видано представникам Збройних Сил України та інших силових структур, які беруть участь в антитерористичній операції, 40 тисяч шприц-тюбиків “Буторфанола”. До кінця поточного місяця планується отримати ще 20 тисяч шприц-тюбиків, – повідомив полковник медичної служби Віталій Андронатій.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

фото Хэльмута Ньютона

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: