ТЕМА

Сергій Жадан підтримав на виборах ліві сили

20 мая 2014 | 18:22

С.Жадан підтримав на виборах активістів «Асамблеї соцреволюції».


Поет, музикант і письменник Сергій Жадан висловив підтримку кандидатам-активістам «Асамблеї соціальної революції». «Асамблея» об’єднує самовисуванців лівих поглядів, які балотуються до Київради. Їхня програма «Замість обіцянок» складається з трьох положень: пряма демократія, відкрита бухгалтерія, соціальна справедливість.

«Хоч я зі своєю харківською пропискою участь у київських виброрах брати, ясна річ, не буду, проте не можу промовчати. Ми всі сьогодні говоримо про потребу в політиці нових облич, про необхідність перезавантаження вітчизняного політикуму, про неприпустимість повернення до влади старих, перевірених часом і корупцією кадрів, – заявив С.Жадан. – Багато хто розчаровується, оскільки нові політичні проекти не такі помітні й потужні, до влади політики не йдуть, а скоріше повертаються, та й загалом – де нові імена, де нові ідеї? Гадаю, саме відсутність нових ідей, нових принципів багато кого нині зупиняє та охолоджує. У зв’язку з цим мені особисто видається надзвичайно важливою та своєчасною участь у виборах до Київської міської ради «Асамблеї соціальної революції».

«Не знаю, наскільки реальними є їхні шанси, але якби вибори відбувались у Харкові – я б принаймні уважно ознайомився з їхньою програмою. Оскільки давно вважаю, що країні потрібні нові ліві, справжні ліві, ліві, що не мають нічого спільного з шовінізмом та Путіним. Адже ліву ідею не можуть презентувати маразматики з КПУ, з їхньою некрофільською сталінською риторикою», – пояснює він свою позицію.

«Нам усім потрібні соціальні зміни, нашій революції потрібна соціальна складова. Не слід забувати, що революція – це не просто ротація членів Кабміну. Революція має міняти самі принципи суспільного життя, революція – і тут я цілком погоджуюсь із гаслом «Асамблеї» – має бути соціальною. Тому, коли будете шукати нові імена, подумайте – можливо вони вже є й потребують вашої підтримки», – резюмував письменник.

Усі кандидати зобов’язуються голосувати лише за рішення, схвалені Інтернет-голосуванням, і фінансують агітацію за рахунок пожертв (не більше 3 тис. євро від особи). Серед них – студент, організатор профспілки «Київпастрансу» Павло Везденецький (округ №3), к.е.н., ініціатор запровадження  відкритої бухгалтерії в МОН Захар Попович (округ №37), художник Микола Власов (№39) і директор Центру соціально-трудових досліджень Ніна Потарська (№51).



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Девушки-работницы кирпичного завода в окрестностях Исламабада, Пакистан складывают готовую продукцию.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: