ТЕМА

Генпрокуратура: чорні схеми закупівлі ліків діють донині

20 мая 2014 | 18:32

Микола Голомша: до цього часу остаточно не подолано схеми закупівлі через Мінохорони здоров’я препаратів за завищеними цінами.


Непоодинокі порушення вимог бюджетного законодавства виявлено у сфері охорони здоров’я, перш за все пов’язані з привласненням та розтратою бюджетних коштів, виділених на здійснення заходів у цій сфері. Про це повідомив Перший заступник Генерального прокурора Микола Голомша під час розширеного засідання колегії щодо стану додержання законодавства при використанні бюджетних коштів, а також здійсненні державних закупівель та прокурорського нагляду з цих питань.

За його словами, до цього часу остаточно не подолано схеми закупівлі через Міністерство охорони здоров’я медичних препаратів за завищеними цінами.

«З’ясовано, що товариство «Індар» реалізовувало міністерству ліки за завищеною ціною. Незаконно використано 3 мільйонів гривень. Відомості про вчинення кримінального провадження внесено до ЄРДР, триває досудове розслідування», - сказав він.

Як повідомив Микола Голомша, такі випадки непоодинокі. «У чверті областей, а саме: Миколаївській, Донецькій, Луганській, Вінницькій, Закарпатській, Кіровоградській, Сумській викрито факти розкрадання бюджетних коштів, виділених на заходи в сфері охорони здоров’я», - наголосив він.

 
Прес-служба Генеральної прокуратури України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Израильский поселенец и палестинец спорят у дома в Шейкх Джаррах, Восточный Иерусалим. (Ahmad Gharabli/Agence France-Presse/Getty Images)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: