ТЕМА

В Києві судять беркутят за вбивства на Інститутській

20 июля 2015 | 17:05 , Валерія Рибак

Справа про вбивства 39 людей 20 лютого 2014 року зараз відбувається на двох судових процесах.


Перший - це судові засідання щодо обвинувачених Зінченко Сергія та Аброськіна Павла, колишніх працівників, розформованого ПМОП «Беркут», які звинувачуються у виконанні злочинних наказів за ст. 41, ч.3 ст. 365, ч. ч. 1,5 та 12 ст. 115, ч. 2 ст. 262 Кримінального Кодексу України. № справи 759/3498/15-к. 

Засідання тривають вже декілька місяців і ось на минулому тижні розпочато розгляд по суті, опитуються свідки. ПРОПОНУЄМО ОЗНАЙОМИТИСЯ ЗІ ЗВІТОМ, ДЕ ОПИСАНО ПОДІЇ МИНУЛОГО ТИЖНЯ ЗАСІДАНЬ ЩОДО ОБВИНУВАЧЕНИХ ЗІНЧЕНКО СЕРГІЯ ТА АБРОСЬКІНА ПАВЛА http://bit.ly/1KgiyCA 


Та другий - це засідання щодо Янішевського О.В., колишнього працівника, розформованого ПМОП «Беркут», якого підозрюють у відданні злочинних наказів. № справи сс/796/1814/2015 
У Печерському районному суді м. Києва суддею Шапутько С.В. Янішевському О.В. обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Це рішення захисники Янішевського намагаються оскаржити в Апеляційному суді м. Києва, проте справу відкладають через відсутність матеріалів справи. Печерський районний суд їх не передає.
Сьогодні, 20 липня 2015 року засідання почалося з півтора годинним запізненням і тривало біля 10 хвилин. РОЗГЛЯД СПРАВИ ПЕРЕНЕСЕНО НА 28.07, НА ГОДИНУ 14.30. До суду не доставлено матеріалів справи і це стало (вже вдруге) причиною такого рішення суду. На засіданні були присутні захисники обвинуваченого: Решко та Іванець, прокурори: Псюк та Донський, судді: Леванчук, Сокуренко, Дзюбін. Обвинувачений Янішевський був доставлений на засідання, до нього були застосовані наручники (під час доставляння), конвоювання, охорона (у вигляді 6 службовців Національної Гвардії та одного міліціонера) та на час засідання поміщення до клітки. Фізичний стан підсудного задовільний, без жодних зовнішніх ознак застосування до нього сили.
Під час засідання у залі було присутні 33 особи (публіка), серед яких великою частиною були колишні спецпризначенці "Беркут" (окремі були у футболках з емблемами та написами "Беркут") та близькі вбитих під час Євромайдану. Присутніми були також громадські спостерігачі та інші вільні слухачі. 

Якщо ви хочите відвідати судове засідання, інформацію можна знайти на інформаційному електронному табло у приміщенні Апеляційного суду м. Києва у день розгляду справи. Розклад засідань на сайті Апеляційного суду м. Києва не працює вже декілька місяців.

Більше фото з засідання Янішевського О. 20 липня 2015 року за посиланням: https://www.facebook.com/OZON.monitoring/posts/1586122271641255

Новини та анонси майбутніх засідань тут: https://www.facebook.com/OZON.monitoring

 
 
 


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Долженко

День Киева

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: