ТЕМА

Банк Жеваго - всьо!

18 сентября 2015 | 08:54

Національний банк України відніс банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних.


Про це йдеться в постанові № 612 "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних", опублікованій на сайті НБУ.

Згідно з повідомленням, неплатоспроможність настала внаслідок невиконання своїх зобов'язань основним акціонером.

"Коли довелося розраховуватися з боргами та продавати активи – акціонер у встановлений термін цього не зробив. Хочу вас запевнити, що цей банк не є системним, а його віднесення до категорії неплатоспроможних не становить загрози стабільності банківському сектору країни", – зауважила голова НБУ Валерія Гонтарева.

За її словами, левова частка активів банку була пов'язана з кредитуванням бізнесу самого акціонера.

Національний банк України наголошує, що 93,2% (234 тисячі осіб) усіх вкладників ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їхній розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тисяч гривень. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом.

Як повідомляв INSIDER, ще тиждень тому, 10 вересня, у Фонді гарантування вкладівзаявили, що банк "Фінанси і кредит" вийшов з категорії проблемних.

Нагадаємо, у липні голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявляла, що основний акціонер банку "Фінанси та Кредит", український бізнесмен і народний депутат Костянтин Жеваго взяв на себе зобов'язання конвертувати в капітал 1,5 млрд грн депозитів великих юридичних і фізичних осіб, а також погасити 4 млрд грн кредитів, виданих інсайдерам, що має стабілізувати ситуацію у банку до кінця літа.

Нацбанк в лютому і червні 2015 приймав рішення про підтримку ліквідності банку і надання йому стабілізаційного кредиту відповідно на 700 млн грн і 750 млн грн, враховуючи докапіталізацію його акціонерами в 2014-2015 роках, а також плани подальшої докапіталізації.

За розміром загальних активів на 1 квітня 2015 банк "Фінанси та Кредит" займав 10-е місце серед 133 діючих у країні банків. Основним акціонером банку є Костянтин Жеваго.

Insider



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Кэйт Мосс. photos by Sante D'Orazio

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: