ТЕМА

З Нового року в Україні щодня згорає по 11 чоловік

06 января 2016 | 11:38

За п'ять днів нового року у пожежах загинули вже 55 українців. Ще 27 осіб постраждали від вогню.


Упродовж сьогодні, 5 січня, у пожежах загинули 18 українців. Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

«Лише впродовж 5 січня на пожежах в Україні загинуло 18 осіб. Загалом з початку року (1-5 січня) внаслідок пожеж загинуло вже 55 осіб та постраждало – 27», – повідомили у тексті.

У ДСНС застерігли, що кількість пожеж особливо збільшується під час пониження температури, коли для обігріву власних помешкань, дачних будинків люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, які перенавантажують електромережу.

У прес-службі ще раз нагадали громадянам правила пожежної безпеки в побуті:

– не паліть у ліжку;

– використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;

– слідкуйте за станом та справністю електромережі;

– дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;

– не залишайте без нагляду, у разі виходу з приміщень, увімкненими в електромережу обігрівальні прилади, телевізори, праски тощо;

– намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі  великої потужності.

«Дорослим слід пам’ятати, що безпека дітей залежить від їх виховання та свідомого ставлення до елементарних правил пожежної безпеки. Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь! Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та особистої безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню», – наголосили у повідомленні.

Нагадаємо, лише 1 січня в Одесі через новорічні феєрверки згоріли три будинки.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

На сотрудников сафари-парка Штукенброк свалилось невиданное счастье белые львицы Нала и Любайя родили по двойне. Кормить малышей и ухаживать за ними молодые мамаши, как это часто бывает в зоопарках, отказались и «суррогатными» матерями для очаровательной четверки белых львят стали вот эти две сотрудницы сафари-парка Жанет Вурмс и Кристина Бём. Теперь они проводят с львятами большую часть своего времени. Белых львов (животных с пониженной выработкой пигмента из-за рецессивного гена) в природе осталось около 150-200 особей. В зоопарках мира их сейчас 22.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: