ТЕМА

Уряд визначив, як відбуватимуться конкурси на посади держслужби

05 апреля 2016 | 08:52

Кабінет міністрів України визначив процедуру проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби. Про це повідомляє прес-служба Кабміну. "Новий механізм проведення конкурсного відбору на зайняття вакантної посади державної служби осіб буде відбуватися на основі оцінки її особистих досягнень у навчанні, роботі і виявленої здатності застосовувати знання, уміння і навички, моральні та ділові якості для належного виконання посадових обов'язків, навчання, професійного і особистого розвитку", - сказано в повідомленні, передає 112 Україна.


Згідно з повідомленням, постанова уряду реформує порядок проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби у відповідності з законом України від 10 грудня 2015 № 889-VIII "Про державну службу".

Також Кабмін затвердив положення про Комісію з питань вищого корпусу держслужби. "Положення встановлює порядок і умови роботи Комісії. Так, основними принципами її діяльності є законність, професіоналізм, прозорість, неупередженість, чесність, колегіальність та обґрунтованість прийняття рішень.

Комісія, зокрема, буде проводити конкурсні відбори на посади вищого корпусу державної служби (посади державної служби категорії "А"), здійснювати дисциплінарне провадження щодо них, а також гарантувати і захищати їхні права", - сказано в повідомленні. Персональний склад Комісії затверджуватиметься Кабінетом міністрів за пропозицією Нацдержслужби.

"Передбачено, що набуття чинності цієї постанови відбудеться 1 травня 2016 року, одночасно із законом України від 10 грудня 2015 року "Про державну службу", - сказано в повідомленні. Постанову розроблено Нацдержслужбою і враховує надані пропозиції та зауваження громадськості, державних органів і міжнародних експертів.

Експрес онлайн
 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Киностудия им. Довженко. Памятник Кобзарю. Автор росписи не известен.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: