ТЕМА

Закон про реєстрацію зброї хочуть змінити

10 июня 2016 | 14:08

Представники громадських організацій, діяльність яких пов’язана зі зброєю, ініціювали громадське обговорення, щодо зміни наказу МВС №662 від 21.08.98, щодо реєстрації зброї.


"Це є наказ про реєстрацію зброї, боєприпасів. Він є застарілим та буде змінюватися. Відповідно громадськість має обговорити пропозиції щодо його зміни для того, щоб він оновився і ним зручно було користуватися", - зазначив голова громадської ради при МВС В.Мартиненко.

Приводом розпочати це обговорення стало звернення до громадської ради МВС трьох громадських організацій із проханням розпочати обговорення нормативного документу, який має назву наказ МВС про 622 "Про затвердження Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, травматичної, холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів".

Важливість змін та свої пропозиції представники ГО підкріпляли конкретними фактами, так, наприклад, у нашій країні за незаконний обіг мисливської зброї передбачена адміністративна відповідальність, а за незаконний обіг боєприпасів до цієї зброї – кримінальна.

Крім того, ще з радянських часів, мисливці завжди самі знаходили собі набої, особливо в регіонах. Зараз вони позбавлені такої можливості, так як є відповідне покарання за незаконне виготовлення виготовлення боєприпасів. А один патрон зараз коштує 1 долар.

За словами ініціаторів обговорення, особливо негативно нинішня форма наказу МВС №662 впливає на людей, які займаються спортивною стрільбою.

У ході обговорення представники МВС та громадських організацій внесли свої пропозиції щодо поправок до наказу.

Протягом наступних 15 днів ці пропозиції будуть розміщені на сайті МВС, де всі бажаючі зможуть долучитися до обговоренні. І вже потім офіційно сформовані поправки подадуть на розгляд до МВС.

Як повідомляв УННбільше 30 осіб вбито з травматичної зброї в Україні минулого року



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

19 января 2009 года. Мэр Киева Леонид Черновецкий, прорубь и счастливые киевляне.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: