ТЕМА

Ющенко високо оцінює рішення НАТО щодо України

03 апреля 2008 | 16:45

Про це він заявив на прес-конференції у Румунії, назвавши рішення Ради глав-держав членів НАТО, прийняте сьогодні в Бухаресті, історичним для долі українського народу і держави. «Це виключна перемога», - прокоментував рішення НАТО Президент, додавши, що воно дещо перевершило очікування, які українська сторона закладала у такого роду документ.


Глава держави процитував кілька важливих положень цього рішення, зазначивши, що воно фактично окреслює «історичну перспективу України відносно членства в НАТО».

«НАТО вітає євроатлантичні устремління України та Грузії. Сьогодні ми досягли згоди, що ці країни стануть членами НАТО», - зачитав Президент. За його словами, «Альянс висловився абсолютно чітко як про євроатлантичну перспективу, так і по відношенню до української заявки».

Надзвичайно важливим Глава держави назвав той факт, що всі без винятку країни позитивно оцінили українську заявку щодо ПДЧ.

Президент повідомив, що згідно із сьогоднішнім рішенням, міністри закордонних справ країн-членів НАТО отримали доручення на проведення спеціальних консультацій з тим, щоб у грудні 2008 року можна було повернутися до розгляду питання про приєднання України та Грузії до ПДЧ. «Якщо говорити про ПДЧ, передбачається, що в грудні поточного року члени Альянсу через відповідні доручення міністрам закордонних справ повернуться до позитивного рішення по даному моменту», - сказав Президент.

Він особливо подякував усім, хто виступав партнерами України у даній темі. За словами Віктора Ющенка, безумовно, сьогоднішнє рішення далося українській стороні непросто. «Але це рішення є історичним, тому у нас є підстави подякувати всім нашим партнерам, які продемонстрували віддані зусилля щодо українського інтересу», - сказав Президент.

http://www.president.gov.ua/news/9523.html



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: