ТЕМА

На Донеччині викрито "конверт" вартістю 400 млн.грн!

15 июля 2008 | 15:43

Через маріупольську «Сказку» зловмисники «відмили» понад 400 млн. гривень



         Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в Донецькій області викрили злочинне угруповання у складі чотирьох мешканців Маріуполя, які створили потужний «конвертаційний центр» і займалася легалізацією грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

         За даними оперативників Донецького УБОЗ, «відмивання» «брудних» коштів зловмисники здійснювали через реквізити і розрахункові рахунки низки фіктивних підприємств, зокрема, ТОВ «Сказка».

         З цією метою вони укладали фіктивні угоди купівлі-продажу, потім кошти, що надходили начебто платежі за товар, вони переводили в готівку (за чековими книжками у маріупольських банках)  та повертали суб’єктам підприємницької діяльності  ґрунтуючись на схемі роботи «зустрічні потоки». З кожної операції члени ОЗГ отримували  6-8% від суми угоди.

У такий спосіб з 2005 - 2008 роки зловмисники «відмили» понад 400 млн. гривень.

          За матеріалами Донецького УБОЗ обласна прокуратура порушила кримінальну справа за ознаками ч. 2 за ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз грає в більярд під час новорічного відпочинку в держрезиденції в санаторії Кришталевий палац в Трускавці (Львівська обл.) в суботу, 6 січня 2007 р. Фото Олександра Барана

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: