ТЕМА

Радник Тимошенко: «Міф про 400 доларів за газ розвіяно»

03 октября 2008 | 10:29

Премєр-міністр України Тимошенко та її російський колега Путін підписали в четвер у Москві міжурядовий меморандум, що передбачає поетапний трирічний перехід на ринкові ціни поставок російського газу в Україну. Про це повідомила Тимошенко.


Росія гарантувала надання необхідних обсягів газу для українських та європейських споживачів. Своєю чергою, Україна взяла на себе зобов’язання щодо стабільного транзиту призначеного Європі газу через свою територію. Так пояснив головні пункти узгодженого Тимошенко і Путіним меморандуму радник українського прем’єра, депутат парламенту Олесь Гудима. На його думку, цей документ як основа стратегічних контрактів між «Газпромом» та «Нафтогазом України» засвідчив успіх намірів уряду досягти поетапного збільшення газової ціни: «Міф про те, що ціна буде встановлена майже в 400 доларів вже є розвіяний цією зустріччю Путіна й Тимошенко. Середньоєвропейська ціна в районі 400 доларів буде досягатися протягом трьох-чотирьох років». Інші фахівці з енергетики вважають, що позиції України на газових переговорах посилились зниженням світової ціни на енергоносії, загрозою міжнародної ізоляції Росії та узгодженням директив до московського візиту між прем’єром та президентом.

Німецька хвиля



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

На сотрудников сафари-парка Штукенброк свалилось невиданное счастье белые львицы Нала и Любайя родили по двойне. Кормить малышей и ухаживать за ними молодые мамаши, как это часто бывает в зоопарках, отказались и «суррогатными» матерями для очаровательной четверки белых львят стали вот эти две сотрудницы сафари-парка Жанет Вурмс и Кристина Бём. Теперь они проводят с львятами большую часть своего времени. Белых львов (животных с пониженной выработкой пигмента из-за рецессивного гена) в природе осталось около 150-200 особей. В зоопарках мира их сейчас 22.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: