ТЕМА

Ющенко пообіцяв вдарити по корупціонерах законами

05 октября 2008 | 09:34


Україна готова до активної міжнародної співпраці щодо подолання корупції – Віктор Ющенко

http://www.president.gov.ua/news/11537.html

Україна готова до найактивнішої участі у міжнародних зусиллях із подолання корупції та налаштована на практичні результати такої взаємодії. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко сьогодні під час відкриття Третьої щорічної конференції Міжнародної асоціації антикорупційних органів, наголосивши: у сучасному світі необхідність рішучої протидії поширенню корупції, безумовно, стала «одним із пріоритетів міжнародної співпраці». «Ми активно інтегруємося в усі міжнародні способи реакції на прояви корупції і послідовно відстоюватимемо наші спільні цінності разом з вами», – сказав Президент, звертаючись до учасників конференції.
Віктор Ющенко нагадав, що Україна заявила про серйозність своїх намірів у боротьбі з корупцією, приєднавшись до Конвенції ООН проти корупції, Цивільної та Кримінальної конвенції Ради Європи про боротьбу з корупцією, а також активно співпрацюючи з Антикорупційною мережею Організації економічної співпраці і розвитку (ОЕСР), Групою держав РЄ проти корупції («ГРЕКО») тощо. Президент, окрім того, звернув увагу на плідну співпрацю нашої держави з міжнародною спільнотою у рамках Спільного проекту Ради Європи і України «Підтримка належного урядування: Проект проти корупції в Україні».
Глава держави окремо наголосив, що свої міжнародні зобов'язання з протидії корупції українська сторона послідовно втілює у внутрішній політиці. Йдеться, передусім, про запобігання цьому явищу в державних органах. Адже, безумовно, українська демократія отримала «непростий спадок» від попередньої влади, додав В. Ющенко.
У цьому контексті він, зокрема, відзначив, що вніс до Верховної Ради пакет із шести законопроектів, спрямованих на посилення протидії корупції, більшість з яких вже ухвалені у першому читанні. «Вони пропонують суспільству якісно нові підходи до вирішення проблеми, насамперед – у сфері державної служби. Цю роботу буде незабаром продовжено», – сказав Віктор Ющенко, висловивши переконання, що найближчим часом антикорупційне законодавство України буде «значно оновлено».
У протидії корупції особливу увагу Україна приділяє ширшому залученню інститутів громадянського суспільства, сказав В. Ющенко. Йдеться, зокрема, про активну співпрацю у цій темі уряду, парламенту, компетентних державних установ з неурядовими організаціями, об'єднаннями громадян тощо.
Глава держави також повідомив, що вже розроблено законопроект щодо створення в системі державної влади окремого незалежного антикорупційного органу, який ми також розглядаємо як «важливу ланку» міжнародної співпраці у цій сфері.
Україна глибоко цінує підтримку, яку відчуває у питанні боротьби з корупцією з боку наших міжнародних партнерів, наголосив Президент.
Віктор Ющенко високо оцінив ідею проведення Третьої щорічної конференції Міжнародної асоціації антикорупційних органів, відзначивши, що її трирічна робота є хорошим прикладом ефективної координації зусиль із протидії корупції.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Новая тюрьма в Канаде

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: