ТЕМА

Хто такий Вакараш?

22 сентября 2009 | 13:58

Битва за Київську область закінчилася і не почавшись. Сьогодні Ющенко посадив у крісло губернатора Київщини Віктора Вакараша, який до цього був заступником голови Київської ОДА. Поза всякими сумнівами, лобіювала це призначення особисто Віра Іванівна.


З Вакарашем  вона знайома з середини 90-х років, коли він працював у Шевченківській РДА Києва, а сама Віра Іванівна представляла інтереси судноплавного концерну «Бласко» у столиці. Подейкують, що тоді Вакараш допомагав Ульянченко «розрулювати» питання нерухомоті. 

Потім він працював у КМДА, але не знайшов спільної мови з Чернівецьким. Призначення Вакараша на посаду заступника губернатора Київської області лобіював Олександр Омельченко. Але Віра Іванівна дуже не заперечувала. У бізнесі, який називається політикою, завжди високий попит на тих, хто вміє «розрулювати» питання нерухомості. 

Як виявилося, розрахунок був абсолютно вірним і Вакараш повністю виправдав  своє призначення. 29 вересня 2007 року ОДА за його підписом роздала невідомим людям 70 га землі біля м. Українки. Ділянку лісу, з ярами і болотами, виділили на сільськогосподарські потреби. Усю ділянку було розбито на 72 частини по 0,99 га. Це дозволило виділити всю землю без втручання Верховної Ради, до компетенції якої входить безкоштовна роздача землі лише від 1 га і більше. При цьому міська влада Українки навіть не була поставлена до відома про те, що її майно вже подерибанили і роздали. 

Сотка землі на той час в районі Українки коштувала 20-40 тис. доларів. Чистий прибуток того, хто отримав і зібрав цей паззл із 72 шматочків, склав не менше 150-200 млн. баксів. 

За точно  такою ж схемою Вакараш посприяв виділенню 20 га землі біля с. Мархалівка Васильківського району. Вакараш особисто зв’язувався з головою райдержадміністрації з приводу цього питання, і дав дозвіл на дерибан. 

А ще була історія з дивною зміною цільового  призначення 97 га лісів у Макарівському районі. І знову усі рішення підписував Вакараш. 

Загалом Вакараш виявився потрібною людиною  на потрібному місці. Не дивно, що ще в травні Віра Іванівна вела переговори з Тимошенко про те, щоб призначити Віктора Михайловича губернатором після її відставки. І Юля вже навіть дала на це свою згоду, а голова облради БЮТівець Майбоженко не скупився на компліменти Вакарашу. Разом з ним, я впевнений, потирав рученята і Губський, який за останні пару років скупив у Київській області все що тільки зміг. І далеко не без допомоги нашого героя. 

Ну, а  тепер, вже на посаді губернатора, Вакараш точно розвернеться на повну потужність… 

Володимир Йадороб, "Інфопорн"


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

фото Глеба Гаранича. 27 апреля 2010 г. Дискуссия в ВР началась...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: