ТЕМА

Андрій Шкіль проти Софії Київської

21 февраля 2010 | 16:24 , Ольга Рось

Порятунок України - у вишиванках. Достатньо натягнути вишиванку - й ти вже рятівник вітчизни. Начебто вишиванки мають чималу популярність серед населення, а справи дедали гірші... Мабуть винні вороги України. Із якими не втомлюючись бореться нардеп Шкіль. А вороги, у безсилій ненависті намагаються завдати йому шкоди...


 

Не встигли ми розповісти читачам, як дуже патриотичний БЮТ-івець Андрій Шкіль приторговував посадами під проводом свого атамана Юлії Володимирівни, як дізналися про інші здібності багатогранного Шкіля. Напевно вороги української державності таким чином вирішили зробити велику шкоду патріотичному рухові -  так ми розцінили цю публікацію й безкорисно вирішили  її передрукувати.
 
Колишні львів’яни роблять все, аби в списках ЮНЕСКО залишився лише Львів.
Всяк в Україні знає, що Андрій Шкіль – патріот. А хто так не думає, той ворог і манкурт.
Ми зрозуміло, на боці «світлих сил людства», а відтак мусимо додати до портрету політичного діяча і своїх кілька мазків.
Річ у тому, що донедавна вважалось, що державотворча діяльність народного депутата торкається лише глобальних речей: «ідея і чин», «нація-соборність», «Сян-Дон». Тим часом нещодавно вона заграла новими незвичними барвами.
Андрій Шкіль виявився неабияким патріотом Львова. Щоправда, помітити це можна лише прискіпливим оком. Нагадаємо, рідне місто депутата входить до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Конкуренцію, на жаль, йому складають Софія Київська і Києво-Печерська Лавра. Знести Софію Андрій Шкіль, безумовно, не міг. Для цього потрібно бути політиком рівня Черновецького. А от забудувати її хмарочосами - шанси є. Так, щоби будь-який турист, плануючи поїздку в Україну, надав перевагу Львову.
Отож. 27 січня 2010 року Андрій Шкіль надіслав депутатське звернення віце-прем’єру (також львів’янину) Івану Васюнику. Візуально звернення просякнуте любов’ю до 9-поверхового будинку на вул.Гончара біля Софії. Справжні ж, патріотичні мотиви, сподіваємось, ми вже пояснили.
У своєму зверненні Шкіль пише, що компанію ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» (забудовник –ред.) було перевірено: «Генеральною прокуратурою України, прокуратурою міста та району, міським УПЕБ, УБОП, Державною службою охорони, міським, районними та центральними органами Держархбудконтролю, Шевченківською ДПІ, Райуправлінням міліції. Усі перевірки, як вказується у зверненні (забудовника до Шкіля - ред), порушень не виявили, і сьогодні не існує жодної правової підстави для перешкоджання будівництву даного об’єкту».
Цілком підтримуємо позицію забудовника і народного депутата. Будь-який колишній чи теперішній львів’янин безперечно розуміє, що 9 поверхів – це той мінімум, який повинен споруджуватись біля храму Ярослава. Якщо будувати нижче, то Софію, не дай Бог, буде видно.
На жаль, хороші справи завжди зіштовхуються з різноманітними перепонами. Теперішня ситуація винятком не стала. Ворог, як відомо, не спить.
Ще 2 травня 2009 року Прокуратура Києва внесла протест на п.65 рішення Київради від 15 липня 2004 № 419/1829 з вимогою скасувати його як незаконне. Щоправда, до цього часу депутати протест не вдовольнили. Але тут підніжку Андрієві Шкілю поставила фракція однопартійців у Київраді. Ініціювавши на наступну сесію (25 лютого) питання про зупинку будівництва.
Окрім того, можуть попсувати кров захиснику Львова недолугий Закон України «Про охорону культурної спадщини» та Земельний кодекс України. А те, що народний депутат у вільний від основної роботи час читає чинні закони України, ми не сумніваємось.
Так от. Відповідно до ст. ст. 53, 54 Земельного кодексу України та ст. 34 Закону України «Про охорону культурної спадщини» історико-культурні заповідники, території пам’яток, охоронних зон, охоронювані археологічні території належать до земель історико-культурного призначення, а не для житлово-офісного будівництва.
А Розпорядження КМДА № 979 від 17.05.2002 року стверджує, що до архітектурної охоронної зони належить і Город Ярослава в межах: вул. Костьольна, майдан Незалежності, вул. Бориса Грінченка, вул. Прорізна, вул. Ярославів Вал (зовнішні схили), Львівська площа, схили Старокиївської гори. Тобто саме в межах цієї архітектурної охоронної зони і знаходиться земельна ділянка по вул. Гончара, 17-23, що надана у користування ТОВ «Інвестиційно-будівельна група».
Що ж до Земельного кодексу, то ст. 150 - це взагалі смерть патріота. Згідно з нею, земельні ділянки особливо цінних земель можуть вилучатися (викуплятися), зокрема, для будівництва об’єктів за постановою Кабінету Міністрів України або за рішенням відповідної місцевої ради, якщо питання про вилучення (викуп) земельної ділянки погоджується Верховною Радою України.
Такі перепони простому депутатові (навіть заступнику голови фракції) самотужки не здолати. Залишається сподіватись на вічне галичанське «свій до свого по своє». Себто на допомогу.
Хороша новина полягає в тому, що допомога вже наближається. У вигляді іншого екс-львів’янина: міністра Мінрегіонбуду Василя Куйбіди. Саме він, нагадаємо, будучи мером Львова, зробив все для того, аби місто потрапило до списку ЮНЕСКО. Тож кому, як не йому, зробити все від нього належне, аби оточити київські об’єкти склом і бетоном? І міністр послав рідному місту достойну офіру.
29 січня один із підлеглих міністра (напевне якийсь києвофіл), з Київської філії ДП «Укрдержбудекспертиза» пише міністру листа:.
«Позитивний висновок комплексної державної експертизи проекту «Житловий комплекс з приміщеннями громадського призначення та вбудованим паркінґом по вул. Гончара, 17-23 у Шевченківському районі м. Києва» виданий від 14 березня 2008 року є недійсним, правових підстав перезатвердити його згідно з наказом Мінрегіонбуду України від 27.07.2008 р.№ 344 у ДП «Укрдержбудекспертиза» немає... Станом на 27 січня 2010 року ДП «Укрдержбудекспертиза» комплексну державну експертизу по вищезазначеному проекту не проводило, відповідно ніякого висновку не надавало».
Для нефахівців у будівництві, уточнимо, що на основі позитивного висновку комплексної державної експертизи проекту видається, - ще одним підрозділом Мінрегіонбуду – Державною архітектурно-будівельною інспекцією (ДАБІ), - дозвіл на проведення будівельних робіт.
Тобто якби Куйбіда, не приведи Господи, був киянином і поступив по закону, то розвіялись би надії і Шкіля, і забудовника, і всіх львів’ян на вирішення цієї нелегкої, але такої потрібної справи.
Але «нашого цвіту – по цілім світу». Тому маємо надію, що невдовзі в граді Ярослава, як його пафосно називають кияни, постане гарний блискучий будинок. З підземним паркінгом і пентхаузом. І поселяться там нарешті достойні люди. Будуймося. Бо ми того варті.
 
першoджерело - тут

 



комментарии [19]

24.02.2010 12:34     простой японец После всего сказанного у меня не осталась сомнений что господа Самурай и ЦицеРон не просто пишут коменты в добровольном порядке а отробатывают денежные знаки вот только не знаю у героя статьти или у кого другого обиженного данным сайтом. Да писать правду в наше время очень сложно. А мы все так увлеклись что уже почти полностью срубили сук на котором сидим. И уже не остановимся скоро будет большой бум и будет очень больно. Господа за чем вам деньги разве вы не знаете что счастье купить нельзя?
23.02.2010 20:40     Самурай Резюме "Ольги Рось": ознакою українського патріотизму є черевики із страусиної шкіри. До черевиків має додатися маєток типу "Межигір'я" та мисливські угіддя типу Сухолуччя. Ото і є справжній уркаїнський патріот!
А стаття по-професійному дурна, по суті знову плагіат, адже про той об'єкт на вул. Гончара вже писано-переписано з контроверсійними висновками. І чому журналістка "Ольга Рось", якщо вона вважає себе жур-ю, не запитала думки у того ж Шкіля і у Кирила Куликова (уч-ка подій)? Адже закони журналістики того вимагають. А так - звичайнісіньке лайно. І ще: якби Єльцов замість України опинився на ПМЖ в Грузії чи Естонії, - чи й там він вчив би людей, яким повинен бути патріот? Чи в Красноярську українцю дозволили б патякати на тему, чи є патріотом Дугін у косоворотці? А у нас можн
23.02.2010 20:11     ЦицеРон Интересная асоциация, чтобы не касаться темы Голодомора.

Вот например в организме пересичного человека живет дюжина паразитов,то бишь гельминтов.В простонародье-глистов.
Первые 2-длиной до 15 метров и жрут аки лоси-человек хиреет на глазах.
Вторые 3-длиной по 1-3 метра кушают более-менее в меру,в меру буйные,никаких хлопот особенных не создают.Ну,иногда,когда у них праздник какой-то,человек чувствует легкое недомогание.
Третьих 8 по 5-10 сантиметров, копошатся себе где-то внутрях,ну раз в три года устраивают бунт "на корабле" и приходится пить боржоми с пургеном.
Уже известный нам ботаник убежден в том,что если он поймает за хвост тех,которые по 5-10 сантиметров,то он четко проделает вою работу-выведет всю гоп-компанию на чистую воду не жалея живота своего.

Слава ботаникам! Пат
23.02.2010 20:09     ЦицеРон Эх, самый главный вывод обрезало. Придется повторить :-):

Слава ботаникам!!! Патамушто!
23.02.2010 19:29     ЦицеРон Да при чем здесь жертвы голодомора?

Ну ты ж посмотри тока,а? Журналистка так четко сделала свою работу,что на всю страну нашла только одного а-ля патриота Шкиля,который содействовал застройке исторической части Киева во веки веков.

Это все равно,что юный ботаник решил написать трактат о том,а какой же вид хищных рыб в Днепре наиболее опасный для остального животрепещущего рыбьего царства. И в своем околонаучном труде сообщил нам, что самым опасным хищником является один,среднего размера карась,который на глазах ботаника засосал внутрь своего желудка полудохлую рыбешку.Особенно,добавил ботаник,меня раздражал цвет его чешуи.А дальше от берега было очень глубоко,и ветер... да и кушать что-то сильно захотелось...
Короче,ну кто же враг собственному здоровью?

Слава ботаникам!!! Патаму
23.02.2010 14:29     Ельцов - Цицерону что-то аналогия зыбкая. журналистка четко сделала свою работу: уличила а-ля патриота Шкиля в том, как он содействовал застройке исторической части Киева. А его ставят в ряд с жертвами голодомора. А кто сажал и расстреливал селян за колосок - документы об этом не говорят? Кто шел в полицаи и партхозактив? Неуж-то всех из Москвы импортировали? Вы со стариками в селах поговорите - они расскажут. Эти "гнобители" и сейчас рядом с ними живут. НЕ знаю - может российская или американская компания собиралась девятиэтажку около Софии строить. Только "сопровождение их бизнеса" обеспечивает Шкиль в вышиванке. Но что-то кажется, что истинные патриоты в этой истории - неназванные нардепом "известные вымогатели". Подозреваю, что не все они в вышиванках, и возможно среди них есть евреи и даже москал
23.02.2010 13:55     ЦицеРон >23.02.2010 00:09 Ельцов-самураю
>А Шкиль просто под руку попался:очень раздражают типа патриоты типа Шкиля.

Господин Ельцов,а ведь много аналогичных ответов находится в архивах НКВД,когда местные партфункционеры объясняли свое звериное поведение по отношению к гражданам, собирающим оставленные колоски на полях или гнилую картошку,тоже оставленную настоящими и правильными хозяйственниками социалистической собственности.Они тоже объясняли,что в свете решений последнего съезда партии их эти мародеры раздражают.
А во времена прихода в Киев российской банды Муравьова-именно по этой же причине на улицах Киева средь бела дня уничтожались без суда и следствия люди, по внешнму виду которых можно было сказать что они украинцы. Почитайте документальные истории тех времен, если не слышали ...
23.02.2010 13:25     простой японец Вот и я так думаю! Если стиль автора не понравился то и разоблачениям верить нельзя.
23.02.2010 12:09     Самурай - Єльцову О.Єльцов достатньо публічна людина, щоб знати про нього, де він народився, як опинився у Києві та всі ті темні плями, повязані, напр., із І.Гончаровим, зникненням Гонгадзе, поїздкою О.Є. до своїх рідних в Армавір, аматорські театральні постановки з наїздами, коли і як почав співроб-ти, коли і як його опустили і т.д. Не треба. Єльцов - дуже посередній журналіст, провокатор, дрібний служка, стилем не володіє, рос. мова його погана, володіє "вишуканою укр. мовою", як казав про нього такого ж плану, долі і орієнтації кол. журналіст Владімір (Володімір) Бойко. Де він? Не треба. "Ольга Рось" такого ж рівня як і Єльцов, не вище. Втім, подобається, що Єльцов наступив на своє жлобське горло і пообіцяв "Ользі Рось" гонорар. Але теж пивом? Чи відірве від себе копійку? І не подавиться?
23.02.2010 00:31     Эх! Ну вечно Андрюша куда-то вляпается. Ну взял бы себе толковых помощников, а не посредников, может во время остановили бы руку с нехитрой подписью (авторство легко определяемой экспертами). Да ещё особые приметы: бородка а ля Феликс в молодости и вышиванка.Если только того стоило, ну, чтобы вляпаться.
23.02.2010 00:09     Ельцов-самураю Не, я хожу по Киеву в шапке-ушаке и медвежьей шубе, потому что приехал не из Краснодарского края, а из Сибири. Сайт Бродского не читаю, разве что если там стырят мой материал, поставив чужую фамилию. Ревности к Шкилю нет, потому что он не девочка, а у меня правильная ориентация. А Шкиль просто под руку попался: очень раздражают типа патриоты типа Шкиля. Оля Рось - умница. Хоть лично и не знаком, но стиль ее очень нравится. Будет гонорарный фонд - предложу писать на ТЕМУ.
23.02.2010 00:01     ТЕМА-Цицерону Да про всех их тут есть. задайте поиск "о чем не рассказал луценко". всем сестрам по серьгам роздано. про криминал во сех политгруппировках.
22.02.2010 19:19     простой японец А может коментаторы правы и деньги за дом все пойдут в казну партии для борьбы с антинародным режимом а ТЕМА тут им палки в колеса ставит?
22.02.2010 17:31     Самурай - Іванові Степанову Наскільки відомо, редактор ТЕМИ приїхав до Києва з Армавіру, ходить по Києву у кубанці і вишиванці (сам бачив на 5-му каналі), то про що сей факт говорить? Звідки у нього такі ревнощі до вишиванки Шкіля та й до самого Шкіля (згадаймо ретроспекцію - аж із штанів вискакує спільно з Іволгою)? Що тут робить сей засланий козачок? Іволга співає на слова Бродського, а редактор ТЕМИ переспівує? І хто ж йому платить "гонорари"? І чому він такий жлоб? Тому що у кубанці і вишиванці? Янукович вже президент, Гриша Омельченко - герой, "гонорари" отримані, чи не досить про Шкіля? Чи "Ольга Рось" і "Олег Єльцов" - одна й та ж трансвестиція? Старий боржок?
22.02.2010 16:20     ЦицеРон Несмотря ни на какие космические катаклизмы принцип написания подобных опусов остается неизменным-журналисты тщательно копаются в ситуациях где воруют тысячи денежных знаков и ни слова ни ковыряния в темных делах тех,кто ворует миллиарды.
Уважамея Ольга,Вы ж не забудьте написать для равновесия хотя бы об известном авторитете во времена рождения украинской нэзалэжности, родственнике Марии Ахметовой.Вспомните поименно сколько он и его сподручники живьем бизнесменов в землю закопали,сколько повесили,утопили,бросили в заброшенные донецкие шахты.
Вам же импонирует борьба с коррупцией в высших эшелонах власти на благо народа?Ну так боритесь серьезно,не мелочитесь.
А то получается как при Сталине-кто собирает,фигурально выражаясь,колоски-враг народа,а кто ворует вагонами-преуспевающий бизнесме
22.02.2010 15:31     просто ТЕМА - простому японцу респект! и мы того же мнения. балалайка и кистень - признаки плохого человека. вышиванка и оселедець - признаки хорошего. и спор здесь не уместен. кто не согласен - того в Московию, к китайцам!
22.02.2010 14:39     простой японец Мы японцы не всегда понимаем написанное да и терпения дочитать нам не хватает. Мы знаем одно что если человек в вышиванке то он однозначно хороший и ничего плохого не то что сделать а и подумать не может. И наоборот если хто оденет шапку-ушанку и возмет в руки балалайку то все знают это плохой человек и имя ему китаец. И враг он нам первый. Потому что все замыслы его коварные против нас. Пишу это с уверенностью так ка знаю что благородные самураи думают так-же.
22.02.2010 13:18     ТЕМА-Самураю Яка "одіж" у Ольги Рось не відаєм: ми її не одягали й не роздягали. Хочете проявити свої літературні таланти - пишіть власну відповідь-замітку у стилі Уайльда. Обіцяємо надрукувати, якщо буде по суті й на рівні Уайльда чи близько до того. Також обіцяємо не сплатити гонорар (бо нема). А вріз написала не Ольга, а редактор ТЕМИ, за що цей чолов"яга готовий нести моральну та кримінальну відповідальність.
22.02.2010 11:28     Самурай Гаразд, закиди Шкілю стосовно його вишиванки серйозні, іронія вельми влучна, Оскар Уайльд відпочиває.
А яка одіж у "Ольги Рось"?
"Тема", дайте портрет вашої дописувачки, я теж хочу позмагатися в іронічних екзерсисах. Обіцяю, буде смішно, навіть якщо "Ольга Рось" схожа на Ольгу Сумську чи на пам'ятник княгині Ользі, що на Михайлівському майдані.
Тож висновок: коли авторка починає з вишиванки, далі вже читати не варто, - ясно, що тупо, фальшиво і бридко.
Чи не так, шановні іроністи?
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: