ТЕМА

Олесь Довгий. Інтелектуал

30 марта 2010 | 10:32 , Олексій Шалайський

Секретар міськради розповів, що бюджет Києва виріс у пять разів. Які цифри ділив неясно. У пятницю проти ночі у телевізорі був Олесь Довгий. Виступав блискуче. У тому сенсі, що за одну хвилину (а саме стільки відводив ведучий на репліку) встигав так колоритно хамити, що опонент Віталій Кличко врешті заплутався, коли йому дадуть час вставити слово.


Олесь Довгий, либонь, пишався цим ефіром. А особливо своїми витонченими випадами на зразок:

«я запрошую вас... починати розбиратись в питаннях по суті»;

«Я запрошую... ваш інтелектуальний, а не фізичний потенціал... - долучити до роботи в сесійній залі»;

«Я понял, бюджетная тематика прошлых лет (для вас - «proUA») - сложный вопрос»... і т.д

Характерно, що після таких блискучих узагальнень ( а їх було набагато більше,- усе прочитати можна тут) Довгий вийшов зі студії неушкодженим. Хоча подібна промова у будь-якому київському ганделику закінчилась швидко і сумно.
Однак, нам, відстороненим споглядачам, однаково – у якому ганделику закінчить внук поета-однофамільця. Нас більше цікавлять факти. Особливо один з них – мовлений із вуст секретаря міськради. Олесь Довгий знову відпіарив цифру, якої вже зо два роки не було чути з вуст улюбленої нами київської влади, а саме: команда Черновецького у 5 разів збільшила бюджет Києва.
Цитата: «Но через 2 года мы, работая, умудрились в этих условиях в 5 раз увеличить бюджет, ввести социальные выплаты, доплаты, начать самые масштабные строительства».
Інтелектуальні бесіди – це завжди приємно. Відтак ми вирішили приєднатись. Отож.
Уперше про те, що «це не зовсім 5 разів», ми почули два роки тому від депутата Блоку Кличка Наталі Новак: «Є цифри, від яких нікуди не дінешся. Коли ми беремо бюджет 2007 року – 16 мільярдів було одержано, і 2008 рік – 18- 19 мільярдів. Ми бачимо, що насправді ніякого росту не було. Про які 5 разів говорив Леонід Михайлович? І ніхто його не поправив, ніхто з цифрами не працював».
З того часу про «5 разів» більше ніхто не говорив: київська влада зайнялась більш привабливими речами. Допоки Олесь Довгий знову не підняв тему. Тепер стало цікаво і нам: звідки дрова?
Фізичної сили прикладати не будемо. Сухі факти з сайту КМДА. Виконання бюджету:
2009 – ще не оприлюднено, але самі знаєте.
Яку цифру треба поділити на яку, щоби вийшло «5», сказати важко. Може, треба було брати до уваги 1913-ий? Але ж, нагадаємо, що Леонід Черновецький разом із Довгим зійшов із небес у Київ лише весною 2006-го. Тобто Бюджет-2006 складали попередники.
У принципі на цьому можна було би поставити крапку. До того ж малоінтелектуальну: аби відкрити три офіційні документи багато розуму не треба.
Але насправді в процесі трепанації думок Довгого виникло дещо інше питання: а що такого зробив Черновецький, що перший його наступний бюджет став на 6 млрд. (тобто вдвічі) – більшим?
Відповідь – у тих самих документах: у статтях доходів. Кому ліньки читати, короткий рефер:
1. У 2007 Київ заробив на податках «з доходів фізичних осіб» - на 3 млрд. більше. Нагадаємо, що тут вплив столиці – мінімальний. Просто людям в різних структурах підняли зарплату. З різних причин: від законодавчих до податкових.
2. У цей рік Київ отримав на 2.3 млрд. більше, ніж минулого року, дотацій.
3. Київ продав різної землі на 2 млрд. більше, ніж минулого року. Про якість «продажу» свідчить бодай скандальний 1 млрд.грн. від Фірташа за 113 га на Оболоні, який стався саме цього року.
Не треба володіти інтелектом Олеся Довгого, щоби порахувати, яким би мав бути бюджет 2007-го. Щоправда, мусимо віддати належне команді Леоніда Михайловича: вони так витратили цей вдвічі більший бюджет, що ніхто навіть не помітив. Мало того: зробили винним у цьому когось іншого. «Кого» -, правда - незрозуміло.
Мусимо ще раз повернутись до блискучих перлин секретаря міськради у п’ятницю:
«На 95 % готовы три станции метро новые. И представляете, 2 года они не могут открыться только потому, что нету финансирования на эти оставшиеся 5 %.».
Оскільки особисто я живу на Голосієво, то я – «представляю». Навіть «отчетливо и явственно». Як і решта кілька мільйонів киян.
Єдине, чого уявити не можу, так це, чого у попередніх бюджетах метро було, а цьому – фіг? Може, для того, щоби отримати відповідь, час прикладати не інтелект, а тупу, брутальну фізичну силу?..

http://proua.com/analitic/2010/03/29/184752.html



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: .

Matt Stuart

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: