ТЕМА

ТЕМА написала, МВД проверило

17 мая 2010 | 14:08

Не знаем, как насчет "покращення життя вже сьогодні", но то, что власть начинает замечать прессу - это не может не радовать. После пятелетнего застоя хоть что-то начинает происходить. Четыре года не расследовалось уголовное дело о нападении в Крыму на домовладение киевского врача. ТЕМА написала об этом и вот результат: первый замминистра МВД Попков распорядился провести проверку. И как нам сообщают из Крыма, следственные действия по делу четырехлетней давности активизировались. А ЦОС МВД шлет официальный ответ с результатами проверки. Не ровен час сядет за решетку крымский министр и его подельники... Все же что-то в этой стране меняется.


МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

Шеф-редактору інтернет-видання «Тема»
Єльцову О.Д.


Департамент зв'язків з громадськістю
 
вул. Богомольця, 10, м. Київ, 01024, тел. 256-1622, факс 256-1101 E-mail: mail@.centrmia.gov.ua
 
14 травня 2010 року
На №__________________ від_________
 
 
Шановний Олеже Дмитровичу!
 
На сторінках Вашого інтернет-видання 29 березня цього року о 9.51 була розміщена стаття Івана Степанова під назвою «Братва, министры, прокурор, игуменья» щодо, нібито, протиправних дій стосовно громадянина Степченка.
Звертаємо Вашу увагу на те, що у ході перевірки фактів щодо спроби заволодіння будинком та земельною ділянкою Степанченка, що розташовані в одному з селищ Білогірського району, та завдання йому тілесних ушкоджень встановлено, що до 1991 року у тому селищі знаходився піонерський табір «Топольок», який, у свою чергу, розмістився на території колишнього жіночого монастиря, що закрився у 1930 році.
У 1997 році на виконання розпорядження Уряду України, постанови Ради міністрів Автономної Республіки Крим «Про передачу Сімферопольській і Кримській єпархії Української православної церкви Московського патріархату комплексу будівель Свято-Троїце-Параскевіївського Топловського жіночого монастиря», розпорядження Білогірської райдержадміністрації ця територія (10,76 га) та будівлі (як культові споруди) Земляничненською сільською радою були передані Сімферопольській і Кримській єпархії Української православної церкви Московського патріархату, крім приватизованого житла, збудованого після закриття монастиря. Також до них відійшла територія та будівлі селища, де розташований будинок і садиба Степченка А.В.
Крім Андрія Володимировича Степченка у прилеглому до жіночого монастиря будинку наразі мешкає ще один 74-річний громадянин. Також у цьому селищі мають будинки двоє громадян, але вони фактично там не проживають.
Ці будинки вони отримали в колгоспі «Зоря» чи купили в різні часи. Всі ці люди на домоволодіння та присадибні ділянки мають документи на право власності.
Упродовж 2000-2009 років від настоятельки Свято-Троїце-Параскевіївського Топловського жіночого монастиря Ігуменії Параскеви неодноразово надходили скарги щодо протиправних дій громадянина Степченка А.В. та нетактовну поведінку на території монастиря, яка суперечить християнським традиціям. Працівники Білогірського райвідділу та Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим провели перевірки, за результатами яких прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи. Громадянин Степченко А.В. був притягнутий до адміністративної відповідальності за ч.І, ст. 154, ч.І ст. 191, ст. 192 КУпАП. Через це між керівництвом монастиря та Степченком А.В. склалися неприязні відносини.
У 2007 році прокуратурою Білогірського району до суду були подані позови, де Свято-Троїце-Параскевіївський Топловський жіночий монастир виступає третьою особою, на керівництво колгоспу «Зоря» про визнання незаконним виділення будинків жіночого монастиря під житло та на власників будинків про визнання договорів купівлі-продажу незаконними та недійсними. Розгляди цих справ тривають і остаточне рішення не прийнято. Працівники Білогірського РВ та Головного управління неодноразово проводили профілактичні заходи з громадянином Степченком А.В. та іншими громадянами щодо недопущення ними протиправних дій.
За фактом завдання Степченку А.В. тілесних ушкоджень, порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 122 «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження» КК України, за якою проведено допити, впізнання, відтворення обстановки та обставин події, очні ставки, ряд експертиз, інші слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, направлено запити, дано доручення оперативним підрозділам. Проте, наразі направити справу до суду неможливо у зв'язку з недостатністю доказів та суперечливістю свідчень учасників події.
Так, під час цього конфлікту Степченку А.В. були завдані тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, а двом іншим - легкого. Тобто під час конфлікту обом сторонам завдано тілесні ушкодження.
Досудове слідство у цій кримінальній справі триває і знаходиться на контролі керівництва Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим.
 

 

З повагою, директор          Д.В.Андреев

 


комментарии [1]

17.05.2010 21:00     Не спал Ну и что из этого ответа следует... Олег и некто Степанов, не стоит обобщать этот ответ в сторону демократизации. Обычная отписка. Кто-то решил свои вопросы за счет публикации, Андреев ответил, чтобы Тема против МВД больше не вякала. Да, Ельцов, низко пала твоя цена...
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: