ТЕМА

За інформацією ТЕМИ маємо дві кримінальні справи: проти порушника ПДД та міліціонерів

10 июня 2010 | 00:24 , ТЕМА

На адресу ТЕМИ надійшла відповідь Департаменту зв"язів із громадськістю МВС УКраїни щодо нашої публікації про подію місячної давнини. Результат: водій-вбивця є звинувачуваним у кримінальній справі, двоє працівників міліції, що допомогали йому уникунути відповідальності, також - фігуранти справи, порушеної прокуратурою. Віват!


На веб-сайті «www.tema.in.ua» 17 травня 2010 року був оприлюднений матеріал під назвою «Працівники міліції викинули на звалище тіло жертви ДТП» про дорожньо-транспортну пригоду, яка трапилась в ніч з 8 на 9 травня ц.р. на 455 кілометрі автомобільної дороги «Знаменка – Луганськ» за участю працівників ГУМВС України в Донецькій області, внаслідок якої був смертельно травмований 22-річний житель селища Спартак Ясинуватського району.

Дякуємо за інформування громадськості з цієї прикрої для МВС події. За вказаним матеріалом за дорученням першого заступника Міністра Попкова С.Є. було здійснено службову перевірку.

За результатами службової перевірки встановлено, що до вказаної дорожньо-транспортної пригоди причетні двоє працівників одного з райвідділів Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області, котрі на прохання винуватця ДТП, який звернувся до них з метою уникнення відповідальності, намагалися приховати факт скоєння злочину. На підставі цього прийнято рішення стосовно вказаних працівників щодо звільнення з органів внутрішніх справ за дискредитацію звання працівника міліції та приховування злочину. Окрім цього притягнено до дисциплінарної відповідальності низку працівників ГУМВС України в Донецькій області.
Наразі за вказаним ДТП порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України, котра перебуває у провадженні ГУМВС України в Донецькій області.
Разом з цим, за матеріалами ГУМВС України в Донецькій області за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, прокуратурою порушено кримінальну справу відносно працівників Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області, які причетні до ДТП.
 
З повагою
директор Департаменту                                                                       Д.В.Андреєв


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Долженко

Вот так и живем...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: