ТЕМА

«Родинне» судочинство

11 февраля 2011 | 09:22 , Олена Талаєва, для ТЕМИ

Племінник начальника Гайсинського МРЕВ, що на Вінничині,збив мотоцикліста. Кримінальну справу порушили проти байкера, який девять місяців пролежав в лікарні. Висновки експертиз й елементарна логіка для судді не мають значення.


В аварію 22-річний Віталій Щербій, мешканець Гайсина, шо на Вінничині, потрапив через три дні після того, як купив мотоцикл "Сузукі". 

- В серпні 2008 року син із своїм другом Романом їхали у Вінницю, -згадує Віталієв батько Василь Станіславович, 52 роки. -  Перед поворотом ліворуч син скинув швидкість до 50 кілометрів, але тут його зліва підрізав "Москвич" Миколи Кравця. Син поламав ногу, сильно побився. Рома  поламався страшно. Попав до лікарні на 9 місяців. Я не думав судитися із Кравцями,але тільки забрав сина з лікарні, як до хати прибігла жінка Кравця і давай кричати: "Плати гроші за ремонт "Москвича".

- Чекай, - кажу, які гроші? Ти зайди в кімнату подивись на сина. Поламаний весь. В аварії Микола винен, а не мій син, - обурюється Віталій Станіславович.

Але прокуратура міста Гайсина порушила кримінальну справу за скоєння ДТП проти Віталія Щербія.

- Сина зробили винуватим в аварії, бо дядько Миколи Кравця працює у Гайсині начальником МРЕВ, - каже Василь Щербій. -  Прокуратура разом із суддями шукають приводів, аби незаконно засудити сина за ДТП в якому він не винен.

Майже три роки справу по обвинуваченню Віталія Щербія розглядають у Гайсинському райсуді. Але винність водія мотоциклу у ДТП довести не можуть.

- Справу розглядають так,​ як вигідно Кравцеві, - переконує батько Віталія. - Слідчий міськвідділу міліції Головатюк провів відтворення обстановки та обставин місця події тільки із Кравцем, а мого сина навіть не викликали на слідчу дію. Коли  адвокат заявив про порушення права на захист сина, судді просто не звернули на це уваги.

Під час слідства була проведена автотехнічна експертиза ДТП. За висновками експертів в аварії винен Кравець, який порушив правила дорожнього руху. Але і  експертизі суд не вірить.

-  Суддя Панасюк на засідання приходив із книжечкою правил дорожнього руху, - продовжує Василь Станіславович. - Коли починає суд, каже синові: "Підійдіть. Ось бачите, Ваша машина їхала так».А син каже: "Ні, не так". Тоді відійдіть,   - починає кричати судддя. Оце і весь суд."

Про судову тяганину при розгляді обвинувачення сина у ДТП  Василь Щербій писав до Генеральної прокуратури, Вищої ради юстиції. Отримував відписки.

Врешті суд призначив провести в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз повторну комплексну судову та транспортно-трасологічну експертизу. Було проведено повторне відтворення обстановки місця ДТП.

Згідно повторного висновку експертів в аварії винен Кравець.

- Суд ще не розглядав повторної експертизи, - зітхає Василь Щербій. - Але справедливості від суддів не чекаю. Після того, як доб'юсязакриття справи проти сина, буду судитись із прокуратурою та міліцією.

Віталій Щербій байкер із гайсинського клубу "Ангели доріг"



комментарии [1]

20.02.2012 11:39     Яzz \"- Суд ще не розглядав повторної експертизи, - зітхає Василь Щербій. - Але справедливості від суддів не чекаю. Після того, як доб\'юсязакриття справи проти сина, буду судитись із прокуратурою та міліцією.\" - Ви класно придумали. Якщо прокуратура подала за обвинуваченням, то все, потяг пішов під \"откос\", із суду вийде тільки обвинувальний вирок. а може Вам пощастить потрапити в 0,02% - счасливчиків виправданих. Проти прокуратури і мєнтів судитись безглуздо - це система. Прокуратура вирішуя що писати суддям, а не в нарадчих кімнатах вони щось там пишуть! Країна - бовбо...ів, у нас, а не правова країна!
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: