ТЕМА

Монтян і "голадівка"

23 мая 2011 | 08:11

Відомий громадський діяч, адвокат, журналіст, приборкувач ментів та інших "бєспрєдєльшиків" Тетяна Монтян оголосила шиститиждневе голодування. Здебільшого в нашій країні заведено голодувати задля відстоювання власних прав. Мати чотирьох дітей Монтян вболіває за права громади, які будуть зухвало порушені в разі ухвалення Житлового Кодексу. До речі, цим своїм рішенням Тетяна ставить крапку у дискусії, яка розгорнулася на ТЕМІ навколо перепосту статті Монтян "Югочка та голод. Майже трілер". Цікаво: чи підтримає громада ініціативу Монтян так само, як підтримує багатостраждального Луценка?


18 травня 2011 року відбулося розширене засідання Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики. На цьому засіданні Комітету Група Зацікавлених Невігласів та Дерибанщиків домовилася влаштувати в Україні правову та гуманітарну катастрофу шляхом внесення у ВР так званого  «полегшеного» варіанту Житлового Кодексу.

“Скільки можна вовтузитися з цим документом, – за словами очевидців, заявив голова профильного комітету Верховної Ради Володимир Рибак. - За більше ніж 10 років роботи над новим Житловим Кодексом це вже його 17-та редакція. Всі покоління Верховної Ради хотіли прйиняти його. Він мені теж сто років не потрібен, як і тим, хто його критикує. Але приймати треба».

Геніально, еге ж?  Для того, аби бабуся не дізналася, що ми зжерли всі цукерки, ну-мо, треба підпалити квартиру! Для того, аби суспільство не обурювалося, що ми 10+ років займалися казна чим і розпиляли під це діло стопіццот лімонів бабла - треба-таки зробити законом те смердюче лайно, яке ми наваяли!

Можливо, комусь така причина для голодування, як загроза ухвалення Житлового Кодексу, здасться надуманою та не вартою уваги. Спробую пояснити, чому це не так; чому це хіба не єдиний привід, який міг сподвигнути мене на таку акцію.

...Існують речі та явища, катастрофічність яких спочатку не помітна нікому, окрім фахівців. Тим більше, якщо “песець підкрадається непомітно”, тобто, якщо катастрофа настає не відразу, а в середньо- або навіть довгостроковій перспективі. Саме такою “бомбою уповільненої дії” і є той Житловий Кодекс, який збираються втихаря протягнути через друге читання та ухвалити вцілому безпосередньо перед парламентськими канікулами Рибак та Ко.

Багато років я робила все, аби донести до суспільства інформацію про цей людожерський Кодекс; здавалося б, після останніх акцій протесту його таки вирішили “відкласти у довгу шухляду”, а і перспективі — й “поховати”, однак... Лобісти цього Кодексу-Катастрофи просто приспали пильність громадськості, і вже знаходяться за пів-кроку до своєї мети — натоптати свої кишені величезним бабліщєм, ціною жахливих наслідків для суспільства.

Це голодування  є виключно моїм особистим актом самурайського натхнення. Адже самурай ніколи не відмовляється від мети лише з мотивів її недосяжності. Я буду дуже щасливою, якщо колеги-юристи таки змусять себе прочитати проект ЖК та підтвердять мої висновки про те, що його ухвалення занапастить правову систему України. Я буду щасливою, якщо хоча б частина суспільства прозріє, оговтається та спроможеться хоч на якийсь протест проти цього законотворчого одоробла.

Ну і, звісно, якщо у мене нічого не вийде, і катастрофа таки станеться — я зможу З ЧИСТОЮ СОВІСТЮ казати сакраментальне: А Я ПОПЕРЕДЖАЛА!!!

Ситуація є тим більше прикрою, що у Верховнй Рді зареєстровано цілком прийнятний, як для першого читання, законопроект № 8474 (поданий — сюрприз, сюрприз! - Кабміном Азарова!!!) Шизофренія, як і було сказано... Гадаю, зайве казати, що вказаний законопроект та проект ЖК на читанні — є взаємовиключними.

Але якщо навіть на моє голодування ніхто не зверне увагу, мені буде простіше пережити голосування по проекту ЖК, знаючи, що особисто я зробила абсолютно все і навіть більше, аби запобігти цьому. Тому що фізичні відчуття під час 6-тижневого голодування — це дитяче лопотіння на галявині в порівнянні з тим болем, який я відчуваю, дивлячись на успіхи лобістів ЖК - та повну бездіяльність і фактично мовчазну згоду громадськості з тим, що об неї вкотре витерли ноги спритні шахраї-політикани. Я, можливо, й програла свою епічну битву проти ЖК - але не хочу здаватися без останнього бою, і тому мені залишився лише такий спосіб привернення уваги до цієї проблеми.

Якщо розглядати проблему ширше, то мушу зауважити, що відсутність негайних реформ в ЖКГ безумовно і невідворотно призведе до доволі швидких трагічних наслідків, оскільки “запас міцності” житлово-комунальної інфраструктури країни фактично вичерпано.

Категорично стверджую, що ніякі “покращення вже сьогодні” неможливі як мінімум без формалізації багатоквартирних будинків як цілісних майнових комплексів, разом з прибудинковою територією; з визначенням ідеальних часток кожного приміщення,  без впровадження фактично неіснуючих нині алгоритмів прийняття колективних рішень та врегулювання суперечок між співвласниками неподільного майна, та відкриття доступу до інформації про особи співвласників  багатоквартирних будинків.

Констатую також, що практично нічого  для вирішення зазначених проблем наразі не лише не робиться, а навіть і не планується. Адже ті, хто розуміються на проблематиці, або не мають владно-розпорядчих повноважень, або... мають бізнеси, які грунтуються на існуванні цих проблем.

Безумовно, зрозуміти поблематику та приникнутись нею може лише незначна частина суспільства, яка має відповідну освіту та/або розумові здібності. Але і цієї незначної частини суспільства було б достатньо, якби всі ті, хто може зрозуміти проблематику, дали собі працю просто_вивчити_матчастину. На жаль, мої успіхи у вмовлянні на це спроможних людей наразі мінімальні.

Ну, і щоб два рази не вставати. Крім привернення уваги до людожерського проекту ЖК, я хотіла б привернути увагу громадськості до ще більш людожерського та прекрасно існуючого на даний момент нормативного акту — так званої Інструкції про примусове годування. Пане Лавринович! Не чекайте, поки цей жах стане актуальним саме для вас — скасуйте її зараз!

Детальніше про голодування як таке та про зазначену Інструкцію можна прочитати в статті лікаря Олексія Галімського “Примусове годування ув’язнених як форма катування”

ЗІ. Умови мого голодування надзвичайно прості: шість повних тижнів абсолютно без їжі, лише на  воді. Щодня писатиму звіт про своє самопочуття та про діяльність протягом дня. Якщо лобісти відмовляться від своїх планів зробити проект ЖК законом та зруйнувати цим  країну — голодування припиняється.

Ось деякі мої матеріали про проект Житлового Кодексу:

Новий Житловий Кодекс повертає в Україну рабовласницький лад.

"Інфопорн"



комментарии [10]

05.06.2011 08:55     Татьяна А по поводу хамства...прочитайте ещё раз свои комментарии...Вот где ..бред и недалёкость.Надо найти в себе смелость признать,что по сравнению с Монтян- мы в основном трусы и неважно образованные люди...Наверняка дома женам НЕТ сказать боитесь,а тут столько гадости написали..
05.06.2011 08:41     Татьяна мы можем как угодно относиться к Монтян как к личности или женщине..НО ОНА ПРАВА.Знает о чем говорит.И она не болтает языком а действует...Я на её стороне.
03.06.2011 07:40     vital Голая Монтян.Это сколько надо выпить?
24.05.2011 21:35     скоро на море? Таня Мандян: «Весь этот жалкий пиар рассчитан только на лохов, которые никогда не пробовали избавиться от лишнего веса и посчитать калории. Поэтому наша Танечка, пользуясь всем этим пиаром, тупо поправляет свое здоровье, приводит свой вес хотя бы в относительную норму, да еще при этом пробивает на жалость наивных лохов, которые верят всему этому цирку».
24.05.2011 19:13     Наблюдатель Поддерживаю Левита. Монтян очень неприятна своей хамовитостью и цыганской нахрапистостью. Психотип пострадавшего в детстве от унижений человека с оставшейся на всю жизнь защитной реакцией в виде воинствующей злобы. Наверное отсюда и её манера лезть на ринг. Кстати, как для аматора совсем не плохо, вот подбородок только за плечом прятать научится - тяжело сбить с ног будет.
Верить ей тоже особо не приходится. Пишет в блоге "яйца ментов узнали крепкость моих мускулистых ног", а потом мол я никого не трогала, меня в милиции обижают.
Проблему сейчас она очень важную поднимает. Молодец.
Но... О чём говорят это важно, но не менее важно кто говорит. Ей очень мешает манера превращать беду в шоу злобного клоуна и вылёскивать вместе с грязной водой ребёнка.
24.05.2011 07:05     Левит - Ельцову Ирония Игоря Луценко понятна и симпатична. Но хамовитость "мамки-Монтян" отвратительно. Ваша же упрямая жажда расправы над униженным Луциком, Олег Дмитриевич, настораживает, мягко говоря
23.05.2011 23:46     Человек Для того, что бы боролисьза всех так, как за Луценко, надо быть таким как Луценко, что бы тебя так же любили как его. За тебя, герой пера, никто даже не вспомнит, потому что ты ничего не стоиш.
23.05.2011 22:51     Ельцов-Левиту вот еще один единомышленник Монтян и Ельцова (мне такая кампания представляется весьма симпатичной):
http://blogs.pravda.com.ua/rus/authors/lutsenko/ 4dd9891a89785/
Эх, если бы украинцы боролись за права всех находящихся под арестом так, как борются за Луценко...
23.05.2011 18:39     Інженер ОСББ перетворює фізосіб в колективну юрособу. Тепер немає окремого власника квартири, а є юрособа яка відповідає за всіх. Капремонт будинків, яким понад 25 років провести за державні кошти (наші гроші, які забрала влада, тоді ще можна думати про ОСББ, а так це нова стаття витрат для кожного гражданіна. Менше слухайте пройдисвіта Кучеренка.
23.05.2011 11:29     Левит - Ельцову Клиника скорой психиатрической помощи должна быть напоготове
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: