ТЕМА

М. і Б. сидять на газовій трубі

25 января 2006 | 11:24

12 січня нардеп Григорій Омельченко проголосив у парламенті, що під час підписання у Москві угоди між НАК «Нафтогаз України», ВАТ «Газпром» і «РосУкрЕнерго», яке відбувалося 3 січня 2006 року о 2.30 ночі, був присутній Семен Могілевич, якого довго й безуспішно розшукує ФБР. Втім, було б дивно, якби цього не сталося. Адже понад два роки тому преса писала про приналежність Могілевича та його подільника тодішнього голови Нафтогазу України Бойка до попередника «РосУкрЕнерго» - компанії Еуралтрансгаз. Тоді герої статті проплатили спростувальне рішення судів щодо журналіста Єльцова, який надрукував цю статтю. Нині Верховний Суд взявся переглянути те рішення, Бойко створив кишенькову партію, а Могілевич продовжує розпочату Росією газову справу.


Г.ОМЕЛЬЧЕНКО звернувся з вимогою до Президента України Віктора ЮЩЕНКА, голови СБУ Ігоря ДРІЖЧАНОГО та генерального прокурора України Олександра МЕДВЕДЬКА перевірити інформацію щодо причетності Семена МОГІЛЕВИЧА до компанії «РосУкрЕнерго», яка виступає посередником у постачанні газу в Україну.


Агенство УНІАН з цієї нагоди опублікувало рядки бойового та трудового шляху Семена Могілевича.

 

Семен Могилевич народився в Києві 30 червня 1946 року. Закінчив економічний факультет Львівського університету. На початку 70-х жив у Москві і входив до складу люберецького, а пізніше сонцевського угруповань. Він торгував валютою на чорному ринку, за що одержав три роки, пізніше ще чотири за шахрайство в операціях з валютою. У 1980-і роки склав великий капітал на операціях з майном іммігруючих з СРСР євреїв, на азартному бізнесі, контрабанді, в 1990-х - у війнах за переділ майна Радянського Союзу, що розпадався.

У 1990 році емігрував до Ізраїлю, потім переїхав до Угорщини, одружившись з громадянкою цієї країни. До 1992 року став громадянином чотирьох країн Росії, України, Ізраїлю і Угорщини. Гроші Могилевич вкладав в законно діючі компанії, нічні клуби, майстерні з огранення діамантів, заводи алкогольних напоїв. Серед придбань Могилевича був і завод з виробництва зенітних установок і мінометів в Угорщині. За даними Федерального бюро розслідувань США, його будапештське угруповання складалося з 250 осіб і було організоване за типом італійської "Коза Ностра".

У середині 1990-х років Могилевич придбав частку в Інкомбанку. Він у списку людей, яких розшукує ФБР за участь у махінаціях з акціями YBM Magnex International Inc., які завдали збитку інвесторам компанії на $150 млн. Американська преса звинувачувала його у відмиванні грошей російської мафії в Bank of New York. У 2002 році Могильовіч заявив, що відійшов від великого бізнесу після абсурдних звинувачень з боку властей США.

Джерело: УНІАН



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Центр для незрячих детей в Бейт-Ханина (Восточный Иерусалим). Пятилетний Вади Дауд, слабовидящий палестинский мальчик увидел свет в окне, когда учитель открыл жалюзи.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: