ТЕМА

Герасимюк не планує залишати журналістику

21 февраля 2006 | 16:43

Що обєднує Ольгу Герасимюк та Нашу Україну, чим вона збирається зайнятися в парламенті, як очолюваний нею телеканал 1+1 уникатиме закидів у ангажованості, чи дійсно в Україні існує свобода слова.... Про це черкаські журналісти дізналися з перших вуст від самої пані Герасимюк під час її відвідань Черкас.


- Ви і Наша Україна що спільного?
- Я поєдную усі сподівання і народу, і свої особисті на зміни, які були декларовані на майдані. В Нашій Україні є люди, в чесність яких я вірю. Я вірю в чистоту помислів Ющенка. Я вперше в житті говорю з такою повагою про Президента і впевнена, що Віктор Андрійович справді перший український президент. Він іде і має перед собою чітку мету і я хочу, щоб ця дорога не була засмічена.

- Наскільки правильним є говорити зараз про помилки влади, про розчарування людей?
- Слово розчарування сформулювали самі журналісти. Це той принцип, який працює в нас на Україні Якщо людині весь час говорити, що вона свиня, то вона врешті-решт зарохкає. Натомість треба було б розказати про підвищення пенсій, про реальний ріст заробітних плат, про те, що наших дітей ми забираємо з армії раніше, ніж було...
Помилятися властиво кожному. Так, за рік нова влада робила помилки, але ж на фоні здобутків вони губляться. З рабства йдуть не так швидко...
Знаєте, я їжджу багато по Україні і переконуюся, що людям зараз дуже бракує реальної інформації про теперішнє життя. Воно видається їм дуже складним, тривожним і потребує розяснень. В цьому плані багато залежить від нас, журналістів, адже саме ми формуємо суспільну свідомість яким ми побудуємо в умах людей модель суспільства, таким воно і буде.

- Ви балотуєтеся в депутати Верховної Ради і одночасно займаєте посаду генерального продюсера телеканалу Студія 1+1. Ви не збираєтеся залишити політичну діяльність, щоб Вас не звинувачували в заангажованості?
- Звинувачення, які лунають на адресу 1+1 є невідємною частиною звичайних передвиборчих технологій. Про ангажованість треба говорити, коли цей факт буде доведено.
- На каналі я вже вирішила це питання. Я ніколи не чинила і не чинитиму ідеологічного тиску на проекти телеканалу. Незаангажованість, обєктивність, висвітлення всіх точок зору в матеріалі були й залишаються основними нашими пріоритетами. Для мене зараз принципово важливо на своєму прикладі показати свободу слова в дії.
- А зараз свободи слова дійсно побільшало. Питання в тому, що не всі журналісти можуть цим скористатися. За відсутності серйозної журналістської школи, чітких морально-етичних критеріїв є велика небезпека не справитися з цією свободою. Ми повинні переоцінити вітчизняні журналістські стандарти. Досі щось підслухане, підддивлене, куплене є обєктом нашої уваги. Це треба міняти.
-

- Яким питанням збираєтеся присвятити свою майбутню депутатську діяльність у Верховній Раді? І наскільки доцільним є включення в партійні списки зірок шоу-бізнесу?
- Я не вважаю себе зіркою шоу-бізнесу. Хіба я все своє життя займалася тим, що розважала народ? Я займалася і займатимуся вирішенням людських проблем, які влада, а людина залишається і це найголовніше. На екрані ми робимо проблеми людей публічними, і в такий спосіб робимо крок до їх вирішення. Однак у парламенті, гадаю, людські проблеми можна вирішувати інакше, дієвіше. Я багато років переймаюся захистом прав людини, знаю, що треба змінити в цій сфері, думаю, цьому питанню я присвячу діяльність у Верховній Раді. Вважаю, що це вдасться в моїй команді відомі правозахисники.
Після виборів я залишу за собою журналістську діяльність, яка дозволена законом тобто творчу діяльність, але не комерційну. Журналістика це моя основна професія, а що робити з посадою продюсера, буду вирішувати.

Нана Гонсіорі, Політкантроп

http://www.politikan.com.ua/web/1.php?rej=1&idm=26577&idr1=1&idr2=0&idr3=0&kv_m2=0&kreg=&aleng=1



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Непал. Садху.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: