ТЕМА

ШЕШОРИ-2006

17 июля 2006 | 09:01

У Шешорах поруч з гуцульською столицею Косовом з 12-го по 14-те липня пройшов Міжнародний фестиваль етнічної музики та лендарту.


 Ць

Цього року на фестивалі виступи народні колективи з Молдови, Естонії, Німеччини, Чехії, Польщі Великобританії, Приазовя, Румунії та України. На постійно діючих чотирьох майданчиках проходили майстерні з українських, ірландських, естонських та східних танців. Окрім того, народні майстри навчали публіку традиційних ремесел: ткацтву, розпису по склу, виготовленню сирних коників (навчала та ділилася секретами  майстерності народна майстриня Марія Матійчук з села Брусторів Косівського району), ляльки-мотанки та ін. Поруч естрадних майданчиків розмістили свої лотки народні умільці.

Для гостей фестивалю (разом близько 10 тисяч людей) проводили майстер-класи танцю та гри на національних народних інструментах українські та іноземні музиканти. На Шешори-2006 приїхали всесвітньо відомі британські музиканти Кліф Степлтон (Cliff Stapleton) та Джонатан Шорленд (Jonathan Shorland) група Primaeval , котрі провели декілька виступів-презентацій власних інструментів, традиційної британської музики. Кліф Степлтон спеціалізується у грі на хурді-гурді стародавньому струнному інструменті подібному до ліри, Джонатан Шорленд грає на волинках та  флейтах.

 Шешори-2006 вперше представили кінопоказ документальних робіт у форматі Етно, створених режисерами з України, Франції, Німеччини, Польщі та Бельгії. До кінопрограми увійшло близько 20 фільмів, зокрема роботи Ганни Яровенко, Леся Саніна, Ралфа Муршаллека, Жана Арно та інших.

 Фото Євгена КРАВСА

  

комментарии [5]

20.07.2008 23:39     ZLO Ай-яй-яй! А Де ж АНДРІЙ, а де ГРИШОБОГ?
25.04.2008 09:30     Опришок Я тож її знаю. Світ, курва, тісний...
15.03.2008 14:44     павло я знаю цю чувіху!!!!!!!!
11.03.2008 17:13     Ольдинка Оу, крутяцько!
приємно за такий час надибати на знайомі фейсики) цебто найліпшої подружки Оленки(це те миле створіннячко зверху з косичками та ще й себе збоку на одній із знимок))) свого часу ці саме ці світлини в різних глянцах мона було побачити навіть=)

Шешори 2006 були найнезабутнішими... ехх, та й останні, мабуть, в своєму першоначалі-Шешорах(з наголосом на першому складі)!
23.01.2008 01:23     Piranja О так ! Я була на Шешорах і це просто море незабутніх емоцій і випитого пива !
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

папироска упала...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: