ТЕМА

Дмитро Фірташ та Віктор Ющенко: точки дотику

16 августа 2006 | 13:03

Семен Могілевич

Як же зрозуміти звязок Віктора Ющенка та його рідного брата із Семеном Могілевичем, Дмитром Фірташем та як поєднати цю вісь з гаслом проголошеними: "Бандитам тюрми"? Може Президент та його народ мали на увазі різних бандитів?


Можливо інформація, що просочилась з кабінету Віктора Ющенка дещо тенденційна й на перший погляд видасться для когось чистою вигадкою, однак джерело заслуговує довіри. Авторові цих рядків стало відомо, що протягом розмови Віктора Ющенка, яка тривала понад сім годин, менше торкались обговорення оновленої редакції тексту Універсалу, а більше намаганням Віктора Януковича переконати Президента України в тому, що його плани розпустити Верховну Раду завершаться для Віктора Андрійовича прикуттям його до ганебного стовпа. Далі Віктор Янукович розкрив карти і детально розклав пас*янс заготовлених пасток для Віктра Ющенка, його цілої сім*ї і решти його "дорогих друзів". Одна із них - пряма причетність близьких родичів Віктора Андрійовича за його мовчазної згоди до укладеня договору між ГАЗПРОМОМ, РосУкрЕнерго і НАФТОГАЗОМ України та інші тіньові енергетичні схеми. Наступного дня до заганяння Віктора Ющенка в клітку долучився ще й Олександр Мороз.

І тут знову виринає " сіра конячка" - Дмитро Фірташ, людина, котра напряму пов*язана із гангстером сторіччя - Семеном Юдковичем Могілевичем.

Кілька слів про накопичення стартового капіталу пана Фірташа. Окрім участі в кримінальній бригаді братів Королевичів , котрі активно займались перегоном крадених автомобілів через хотинський коридор в Румунію, Дмитро Фірташ на початку дев*яностих перелаштувався на нелегальний горілчаний бізнес. Схема досить проста: закупівля "лівого" спирту в селі Карабчів (Карабчівський спирт-завод Глибоцького району,Чернівецької області).  Далі цей спирт мандрував на Новоселицький лікеро-горілчаний завод. Так і з*явилась на прилавках крамниць Буковини недорога за ціною, але , варто зазначити,якісна горілка "Буковинська", яка потіснила інших трейдерів спиртними напоями.

Очевидці стверджують , що розповіді про тяжко зароблені перші сто тисяч доларів у дев*яностих роках на експорті харчових продуктів - це "байки для рагулів від журналістики", - сказав один із колишніх партнерів Дмитра Фірташа. В той час за горілку, виготовлену на Новоселицькому лікеро-горілчаному заводі, Дмитро Фірташ щомісяця викладав його керівництву готівкою по кілька сотень тисяч доларів.

Про незаконні оборудки Дмитра фірташа стало відомо тодішньому начальнику Чернівецького ОУВС Генадію Мокалю. Було порушено кримінальну справу і "Дімон"( Дмитро Фірташ) потрапляє на десять діб у Чернівецьке СІЗО. Але раптом з якихось "філантропічних мотивів у справу втручається начальник Чернівецького обласного УБОЗу Іван Миколаєвич Мирний, після чого справу Фірташа закривають, і він знов опиняється на волі.

Згодом Дмитро Фірташ потрапляє в поле зору Семена Могилевича і російських спецслужб. Так і прилаштували спритного буковинця при ділах. Мимоволі напрошується запитання: як "бізнесмену" середньої руки вдалось втертись в довіру до попереднього Президента України і до нинішнього? А тут ще й замилювання Віктором Ющенком очей українському люду мовляв, він ні слухом, ні духом не знає хто стоїть за РосУкрЕнерго, луснула як мильна булька. Невдовзі це публічно підтвердив шеф-редактор "України Молодої", односельчанин та радник Президента Михайло Дорошенко.

Як же зрозуміти звязок Віктора Ющенка та його рідного брата із Семеном Могілевичем, Дмитром Фірташем та як поєднати цю вісь з гаслами, проголошеними президентом України під час жовто -гарячої революції: "Бандитам тюрми"? Так і лишається незрозумілим, яких бандитів мав на увазі Президент України Ющенко? Але зрозумілим стало одне - "наш" Президент став зовсім ручним. Маріонетка та й годі.

 

Ростислав ДЕМЧУК, «ЕВРОАТЛАНТИКА» для "ТЕМИ"

  

комментарии [1]

25.12.2008 19:10     Гавруша Щоб правильно зробити висновок із наведеного вище потрібно своїм розумом усвідомити наявність такої злочинної сили, котра зуміла тонко одурманювати навіть президентів. Ото ж займіться вивченням діяльності крупнійшого злочинного магната - Шімона Могилевича. Дмитро Фірташ - його наступник. Вони керують Москвою, Україною, Угорщиною, Чехією, та багато інших. Фірташ керує поставленням газу в Україну. До цих кримінальни магнатів прислухаються влада,проосто боїться.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Очень осеннее настроение

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: