ТЕМА

УПА нащадки тамплієрів ?

11 октября 2006 | 20:02

Як відомо, в заснуванні УПА значну роль зіграв орден студитів, заснований у 1904 році на Львівщині. Який до того часу вже перейняв таємне вчення ордена розенкрейцерів, нащадків тамплієрів. Невипадково після загибелі Шухевича при ньому було знайдено перстень-печатку із зображенням мечеті Аль Акси і латинським написом «SICILLVM ILITVM XPISTI». Це знайшло відображення в документах МГБ, але досі не стало відомо широкій громаді істориків.


У 1941-42 роках, за німців, були створені перші українські батальйони «Роланд» та «Нахтігаль». Які і стали основою майбутньої УПА.

Але цікаво те, що батальйон «Роланд», яким керував Шухевич, був сформований здебільшого із емігрантів. Значну частку їх склали бувші студити, які перебуваючи в еміграції на Заході, пройнялися вченням давнього ордена розенкрейцерів, якій уходить корінням в традиції тамплієрів.

Про значний вплив студитів на утворення цього батальйону можна судити хоча б з назви. «Роланд» з грецької перекладається як «мир і спокій на Землі» - давній тамплієрський девіз.

Загальновідомим фактом також є те, що підготовка цього підрозділу проходила ніде інде як в старовинному тамплієрському замку Зауберсдорф під Вінер-Нойштадтом.

Підрозділи «Роланд» та «Нахтігаль» були сформовані у 41-42 роках в тому числі і для того, щоб охороняти місця археологічних пошукових робіт, які проводив інститут Аненербе у найбільшій твердині східного тамплієрства Камянецьк-Подільському та інших.

Археологи, які вели всі ці пошуки були розстріляні одразу по закінченню робот. І, можливо, єдине, що вцілило по результатам цих розкопок це перстень Шухевича із тамплієрською печаткою. Сам Шухевич загинув у 1950 році в бою з підрозділами МГБ.

Вищезгадані історичні факти стали відомими завдяки історичним дослідженням з історії ордена тамплієрів, які багато років вів пріор ордена Олександр Яблонський.

сайт "Братство"



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Анджолина Джоли. Фото Mark Hom

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: