ТЕМА

«Вітренківці» вирішили захопити міліцейський відділок. Й вони туди потрапили

30 октября 2006 | 12:12

30 жовтня вранці ціле військо молодиків спробували захопити ринок Озерка, за який давно точиться війна між російським напівбандитом-напівкомерсантом Максимом Курочкіним та дніпропетровським олігархом Ігорем Коломийським. З боку міліції, яка прибула на місце штурму двоє постраждалих. 90 нападників опинилися у відділках міліції. Серед них двоє активних вітренківців.


  За повідомленням МВС 30 жовтня близько 5 години ранку група невідомих у кількості близько 150 чоловік, під'їхавши на автобусах, спробувала проникнути на територію дніпропетровського ринку «Озерка» і захопити його адмінбудівлі. Охорона ринку вчинила опір нападаючим, які, у свою чергу, застосували вибухові пакети, арматуру, зброю травматичної дії тощо. Бійці «Беркуту» та внутрішніх військ, що прибули за 15 хвилин, застосували спецзасоби і затримали на місці 10 нападників. Інші зловмисники втекли. Двоє співробітників «Беркуту» отримали поранення.

Упродовж двох наступних годин на території прилеглих до ринку районах міста працівники міліції затримали і доставили до райвідділів міліції Дніпропетровська ще 80 нападників, у яких вилучили 12 одиниць спецзасобів травматичної дії. Створена спеціальна група для розслідування цього факту.

Як стало відомо ТЕМІ, серед активних нападників були знані вітренковці Нетребко і Харчишин. Нетребко знаходився у списку партії Наталії Вітренко під час останніх парламентських виборів. А за колишнього начальника служби безпеки Макса Курочкіна Андрія Харчишина в список ПСПУ була включена його мати. Як відомо, партія Вітренко не набрала належної кількості голосів й нее пройшла до парламенту. Що стало великим розчаруванням для Максима Курочкіна, який підтвердив факт його участі у фінансуванні партії прогресивних соціалістів. Вочевидь, нині вітренковці відпрацьовують вкладені в них кошти.

Цікаво, що один з керівників штурму такий собі Нетребко закликав своє військо йти на штурм міліцейського відділку. Й врешті-решт він туди потрапив, однак в якості затриманого. Нетребко є  дніпродзержинським кримінальним авторитетом, що має відношення до фірми «Магелан». А в іншому райвідділку опинився вітренківець Андрій Харчишин. Щоправда, доказів його провини наразі знайти не вдалося, отже невдовзі він опинився на волі.

Відомо, що війна за ринок Озерка спричинена конфліктом між Максимом Курочкіним та Ігорем Коломойським. Ця суперечка обіцяє затягнутися й окрім силового протистояння спричинить потужні хвилі піару. Нині ринок у руках Коломийського. Бійці Курочкіна намагатимуться захопити владу над ринком силою, чи принаймні погіршити Коломойському святкування перемоги.


У вересні Верховний Суд задовольнив касацію дніпропетровського обласного відділення ФДМ і підтвердив відсутність у комунального підприємства Центральний ринок права власності на Дніпропетровський центральний ринок.

30 травня 2005 року ФДМ скасував розпорядження свого регіонального відділення в Дніпропетровській області про приватизацію державної компанії Дніпропетровський центральний ринок.

Наприкінці 2004 року регіональне відділення ФДМ в Дніпропетровській області продало компанії Регіоноптсервіс (Дніпропетровськ) 94,361% акцій ВАТ Дніпропетровський центральний ринок за 50 млн. гривень.

За даними представника ФДМ, незадовго до проведення конкурсу в один з районних судів Києва надійшла скарга громадянина на наказ колишнього голови ФДМ Михайла Чечетова, який заборонив регіональному відділенню продавати ринок, і подача скарги була використана регіональним відділенням як підстава для проведення конкурсу.

У лютому Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом невиконання посадовими особами ФДМ Дніпропетровської області рішень суду про заборону приватизації Дніпропетровського центрального ринку.

Державне підприємство Дніпропетровський центральний ринок (площею 6,2 га) створено в квітні 2004 року, компанія займала монопольне положення на ринку товарів у Дніпропетровську.

Іван Степанов



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: .

Бриджит Бардо

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: