ТЕМА

7 листопада: погуляли...

07 ноября 2006 | 17:57

Як засвідчило свято великого жовтня, усі непрацюючі львівські комуністи можуть влізти в один автобус. А одеські готові робити нову революцію під прапором Леніна-Сталіна


  Виявилося, у Львові є комуністи. Але мало

Одночасно два мітинги відбулися у Львові біля Монументу Слави: 7 листопада комуністи відзначали чергову річницю «Великого Жовтня» , а активісти «Свободи» їм у цьому перешкоджали. Проте журналістів та працівників правоохоронних органів на мітингу зібралося значно більше, аніж самих учасників акцій. Комуністи, переважно пенсіонери чисельністю 20-30 чоловік роздавали свої агіт-газети «Коммунист» та виступали з промовами. «Свободівці» буділи в спортивні дудки та скандували --«Чемодан, вокзал, Росія!»

 

 На завершення, щоб не було сутичок, працівники міліції посадили усіх комуністів у маленький автобус і благополучно вивезли від Монумента

 

 Фото Євгена КРАВСА, Львів

 

 

Комуністи Одеси хочуть нової революції під прапором Леніна і Сталіна...

І цього року комуністи традиційно святкували на Куликовому полі Одеси. Щоправда, мітинг проходив вже не поруч із єдиним в місті памятником Володимиру Леніну, який цього року перенесли на територію парку Ленінського комсомолу.

Факт перенесення обурив комуністів і суперечки у суді тривають дотепер. Попереду ще два засідання. Лідер місцевої організації КПУ Євген Царьков повідомив, що у разі позитивного для позивачів рішення, памятник Володимиру Леніну пообіцяв повернути на Куликове поле за власний кошт керівник обласної організації Партії регіонів, народний депутат Леонід Климов.

 

На мітингу під червоними прапорами і портретами Леніна Сталіна, його учасників запевнили, що нинішня Антикризова коаліція у Верховній Раді для комуністів - лише змушена стратегія з метою протидії політиці нинішнього Президента України.

 

Євген Царьков повідомив, що Комуністична партія України, яку у місцевих Радах на Одещині представляють понад 500 депутатів, відмовилася увійти до коаліцій, формованих Партією регіонів. Антикризова коаліція, на думку лідера одеських комуністів, існуватиме не більше року.

 

Я, як комуніст, не зміг прийняти рішення про співпрацю у місцевих Радах, бо саме Партія регіонів голосувала за демонтаж памятника Леніну в Одесі. Нам з біло-блакитними олігархами, представниками великого капіталу, не по дорозі, сказав Голова Одеської обласної організації Компартії України Євген Царьков.

 

На мітингу виступали представники Союзу радянських офіцерів та молодіжної організації КПУ. Вони закликали присутніх до активних дій і підготовки до нової революції під прапором Леніна і Сталіна...

 

Присутні схвалили резолюцію. Її автори переконані, що вступ України до НАТО призведе до зростання цін на енергоносії, руйнування вітчизняної хімічної промисловості, військово-промислового комплексу, зростання безробіття та вимагають від Антикризової коаліції у Верховній Раді  стати на перешкоді будь яким діям спрямованим на вступ України до Північно Атлантичного Альянсу.

 

Серед вимог, оголошених у схвалені         й резолюції є і такі: відновити день 7 листопада в Україні у статусі державного свята, забезпечити повноцінне членство України у Співдружності Незалежних Держав і Єдиному Економічному Просторі, надати російській мові статус другої державної в Україні. 

 

Одеські комуністи вимагають відставки Міністрів оборони та закордонних справ України.

 

Ігор Столяров, Одеса

Фото автора



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Анджолина Джоли. Фото Mark Hom

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: