ТЕМА

депутата Ключковського звинувачують у тиску на діяльність райради

15 декабря 2006 | 10:04

Приводом стало неодноразова участь нардепа на судових засіданнях щодо законності обрання складу косівської райради та залаштункові дії Ключковського на користь однії зі сторін конфликта. Предстваники різних партій зі складу Косівської райради просять народних депутатів створити тимчасову комісію з депутатів Верховної Ради для скерування роботи Косівської районної ради в законне русло. Нижче подаємо текст звернення косівських депутатів до народних депутатів України.


Шановні народні депутати!

Звертаються до Вас депутати Косівської районної ради Івано-Франківської області.

Повідомляємо, що головою Косівської районної територіальної виборчої комісії було скликано першу сесію районної ради V демо­кратичного скликання на 28.04.2006 року.

Однак, при обговоренні питання щодо кількісного складу лічильної комісії по підрахунку голосів результату виборів голови районної ради, між депутатами від різних політичних партій і блоків виникли розбіжності, що призвели до конфлікту між депутатами. Конфлікт врегулювати не вдалося, що змусило голову та членів ТВК прийняти рішення про перенесення пленарного засідання на 6.05.2006 року. Після оголошення цього рішення депутати районної ради, запрошені на сесію керівники підприємств, установ та організацій району, представники політичних партій і громадських організацій та засобів масової інформації покинули сесійну залу.

Але, як потім стало відомо, після телефонних консультацій окремих осіб з народним депутатом України Ключковським, через деякий час цього ж дня частину депутатів районної ради було повернуто в сесійну залу і на цих зборах (бо фактично це не було пленарне засідання) самочинно, без голови Косівської районної ТВК, грубо порушуючи Конституцію України, закони України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про статус депутатів місцевих рад", інші нормативні  акти,  було обрано голову районної ради, а пізніше, 01.05.2006 року (у вихідний день),- обрано заступників голови ради та голів постійних комісій (аж 20 комісій для районної ради!).

Всі ці дії проводились без повідомлення та участі в роботі засідань ради 39-ти депутатів районної ради із 80-ти депутатів, що становлять загальний склад ради.

Обрання голови районної ради, його заступників та голів постійних комісій було оскаржено в судовому порядку до Косівського районного суду.

В судовому оскарженні взяли участь депутати районної ради від різних політичних сил.

При цьому хочемо звернути Вашу увагу на той факт, що захисником голови районної ради в судовому засіданні був Представник Президента України у Верховній Раді України на той час, народний депутат України пан Ю.Ключковський, який взяв участь у чотирьох судових засіданнях. Своєю присутністю і трактуванням норм закону на свою користь він чинив тиск, в тому числі і на суддю, який розглядав справу.

Крім цього, народний депутат України Ключковський, демонструючи зовні толерантність, часто принижував депутатів районної ради (аж ніяк не законодавчого органу держави) за нерозуміння ними окремих тонкощів юриспруденції, що не мали прямого відношення до розгляду справи по суті і цим самим намагався відвернути увагу суду від явного порушення при обранні керівництва районної ради норм Конституції (наприклад, ст..19) та законів України (наприклад, п.З ст.46 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні", п.2 ст.19 ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад" тощо).

21 липня 2006 року Постанову районного суду було оскаржено до Апеляційного суду Івано-Франківської області.

10 жовтня 2006 року Постановою Апеляційного суду скаргу було задоволено і це було зроблено, безперечно, при допомозі того ж таки п. Ю.Ключковського, який взяв участь у судовому розгляді апеляційної скарги.

За час судових тяганин новообране керівництво районної ради на засіданнях ради (часто без наявності   кворуму депутатів) знову змушувало депутатів грубо порушувати закони України та приймати незаконні рішення. Крім того, голова ради видав ряд розпоряджень, в тому числі кадрового і фінансового характеру, які оскаржені в судовому порядку (окремі рішення ради і розпорядження голови додаються).

Вважаємо, що судом першої інстанції об'єктивно і всебічно розглянуто судовий позов, не порушено норм матеріального та процесуального права і Постанова Косівського районного суду від 30.06.2006 р. незаконно скасована судом Апеляційної інстанції.

Не   погоджуючись із рішенням Апеляційного суду Івано-Франківської області від 10.10.2006 року, ми звернулися до Вищого Адміністративного   суду   України   про  скасування  Постанови Апеляційного суду Івано-Франківської області та залишення в силі Постанови Косівського районного суду від 30.06.2006 року (копія касаційної скарги від 31.10.2006 р. додається).

Враховуючи вищенаведене та ситуацію, що склалася в зв'язку з цим в Косівській районній раді, а також проблеми незалежної судової гілки влади, а насправді залежної і корумпованої (про що чи не кожен день можна почути або прочитати в ЗМІ), просимо Верховну Раду створити тимчасову комісію з депутатів Верховної Ради України для скерування роботи Косівської районної ради в нормальне русло на принципах дотримання Конституції та законів України.

 

Підписи 39-ти депутатів районної ради

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Гимнаст на подажу.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: