ТЕМА

Депутати-заробітчане Ляшко і Зозуля

05 мая 2007 | 09:18

Олег Ляшко

Як раніше повідомляла "ТЕМА", доплати до сирітського заробітку нардепів фракції БЮТ становлять $20.000, а регіоналів - $10.000. Але деяким народним обранцям цього замало. Вони підробляють на приватних замовленнях. Найприбутковіше нині - участь у рейдерських схемах. Нещодавно ми розповідали про рейдерський бізнес регіональної нардепші Кіріченко, невдовзі розповімо про грандіозний скандал за участі двох українських банків за підтримки генпрокурора, урядовців та нардепів. А зараз - про рейдерську практику столиці за даними МВС, в якій фігурують нардепи й ласі шматки київської нерухомості.


 Міліція зясовує обставини «облоги» невідомими столичного готелю «Русь» (доповнено)

Як вже повідомлялося, 3 травня 2007 року о 13:20 до чергової частини Печерського райуправління ГУМВС України в місті Києві телефоном спецлінії «02» надійшло повідомлення про те, що біля готелю «Русь» (вул. Госпітальна, 4) збираються так звані «рейдери». За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група міліції.

На місці події було зясовано, що біля входу до адміністративної будівлі готелю «Русь» перебувають 38 молодих чоловіків віком 20 25 років, переважна більшість з них приїжджі з інших регіонів. Причину свого перебування біля зазначеної будівлі вони пояснити не змогли, надати будь-які пояснення та особисті документи відмовилися.

Згідно з поясненнями представників охорони комплексу «Русь», незадовго до цього близько 10 громадян з числа вищезгаданих молодиків увійшли до холу адміністративного приміщення готелю та намагалися пройти далі, але їх зупинили охоронці готелю та змусили залишити приміщення.

Під час огляду місця події у холі першого поверху готелю «Русь» було виявлено сумку, в якій знаходилися електрична кутова шліфувальна машина (так звана «болгарка»), молоток та невеликий металевий ломик («фомка»).

Зазначеним вище громадянам працівники міліції запропонували добровільно пройти до салону автобусу для перевірки та дачі пояснень, після чого їх було доставлено до Печерського райуправління, звідки вони були відпущені після встановлення їх осіб.

Під час зазначених подій грубих порушень громадського порядку не допущено. Проводиться подальша перевірка всіх обставин події.

Того ж дня до Печерського РУ прибув народний депутат України   Ляшко О.В. (фракція БЮТ), який предявив начальнику райуправління претензії щодо законності вищезазначених дій працівників міліції, поінформував про це прокуратуру Печерського району та зажадав від представників прокуратури здійснити перевірку законності дій працівників органів внутрішніх справ.

Столичною міліцією вживається максимум зусиль, щодо протидії так званого рейдерства на території столиці. Постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2007 року № 257 утворено Міжвідомчу комісію з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, до складу якої входять представники законодавчої, судової та виконавчої влади. На виконання цієї постанови КМУ в Головному управління МВС України в   м. Києві створено відповідну робочу групу з питань вивчення фактів силового захоплення підприємств, контроль за виконанням якої покладено на першого заступника начальника Головного управління начальника управління боротьби з організованою злочинністю столичної міліції.

Протягом поточного року у Києві сталося кілька спроб рейдерського захоплення підприємств, яким завадили працівники міліції. Найбільш резонансні з них:

-        23.01.2007 - завод Київтрактородеталь (бул. Лепсе, 16);

-        16.02.2007 -  завод Залізобетонних конструкцій (вул. Бориспільська, 19);

-        16.03.2007 ЗАТ Агробуд-1 (вул. П. Лумумби, 4/6);

-        15.02.2007 ТОВ Авто Бізнес Центр (пров. Несторівський, 11);

-        16.04.2007 ДП Аерорух (пр-т Повітрофлотський, 76-А).

Слід зазначити, що нерідко у дії правоохоронців щодо протидії рейдерству втручаються деякі представники депутатського корпусу. Так, 16 березня цього року під час зясування обставин конфлікту щодо права власності будівель на території ЗАТ Агробуд-1 (вул. П. Лумумби, 4/6) були присутні зі сторони власників адмінбудівлі народний депутат України Артеменко Ю.М. (фракція Наша Україна) та зі сторони протилежної (охоронного підприємства ТОВ Науково-дослідницьке обєднання НГК) - депутат фракції БЮТ Зозуля Р.Л.

Слід відмітити, що починаючи з 29 березня 2007 року в центральній частині міста Києва проводяться масові заходи, організовані різними політичними силами та громадськими організаціями. У звязку з цим столичною міліцією вживається ряд організаційних та профілактичних заходів щодо забезпечення надійної охорони громадського порядку та безпеки в столиці.

З метою недопущення можливих провокаційних дій, про які вже повідомляли засоби масової інформації та заявляли представники різних політичних сил, а також задля зясування причин приїзду з регіонів до столиці співробітників недержавних охоронних структур, працівники міліції перевіряють також інформацію про їх особи та мету прибуття до столиці.

Головне завдання столичних правоохоронців - забезпечення особистої безпеки усіх жителів та гостей Києва, захист їхніх прав та законних інтересів, попередження будь-яких провокацій та правопорушень. У звязку з цим МВС України та СБУ складено відповідний план спільних дій, спрямованих на перевірку інформації та попередження можливих провокацій.

ДЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: .

by Steve McCurry. Камбоджа

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: