ТЕМА

Буде силовий БЮТ-івський варіант?

08 мая 2007 | 10:49

Отже, Віктор Андрійович несподівано не їде до Італії і не зустрінеться з Папою Римським, попередньо анансований на 6-8 травня 2007 року. Але позавчора була досягнута домовленість про інший візит. Чергова зустріч Президентів України і Італії відбудеться в рамках Саміту країн Центральної і Східної Європи, який відбудеться 24-25 травня в Брно (Чеська Республіка).


Це згідно офіційної версії, а за неофіційною, президента затримали в Києві зовсім інші тривоги і справи.  Президентові треба терміново вирішити, що робити з непокірною Верховною Радою. Хоча, судячи з усього, вже існує якийсь план ізоляції Верховної Ради від суспільства. Не дарма в інтерв`ю 'Газеті 24', депутат від БЮТ Микола Сивульський озвучив ідею припинити пряму телетрансляцію засідань Верховної Ради. За його словами: 'Парламент зараз займається підбурюванням. Це потрібно припинити. На місці президента я б заблокував Верховну Раду'.

Відповідаючи на питання, яким може бути силовий варіант, щоб Верховна Рада дійсно припинила роботу, депутат відповів: 'Я заявив про це тільки у зв`язку з тим, що в тому випадку, якщо Верховна Рада і далі ухвалюватиме рішення, що виходять за межі її компетенції, моя особиста думка - президент повинен припинити пряму телетрансляцію її засідань'. Окрім цього, депутат висловив надію, що ситуація вирышиться без застосування сили. 'У БЮТ це питання не обговорювалося, ми здали мандати, йде підготовка до виборів', - сказав він.

Сивульський також підкреслив: 'Громадянської війни не буде, тому що народу не потрібна громадянська війна'.  'Коаліція такими заявами (про загрозу громадянської війни) намагається залякувати президента. Але нічого у неї не вийде', - відзначив Сивульський.

А ось директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський не виключає впровадження Президентом надзвичайного стану. Про це він сказав в коментарі Центру досліджень політичних цінностей.

«Нічого неможливого для Президента України тепер не немає. Часто буває, що люди, слабкі за характером, емоційні, які задихаються якимись ідеями, здатні на дуже небезпечні речі. Не виключаю, що вже існує план», - сказав Погребінський.

Він вважає, що керівництво БЮТ зацікавлене в силовому варіанті. «Адже вони зацікавлені не просто у виборах, а в таких виборах, в яких би не брала участь Партія регіонів, або втратила б можливість для вільної роботи з своїм електоратом. Їм особливо важливо вивести з-під контролю Партію регіонів», - сказав політолог. Погребінський також не виключає застосування репресивних методів.

Погребінський відзначив, що все залежатиме від того, «наскільки чутливим виявиться Віктор Ющенко до аргументів європейських радників або до можливого опору Сходу і Півдня України».

Юрій БАРМАГЛО, спеціально для Іншого Боку


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: