ТЕМА

Прокурорський чиновник намагається позбавити житла багатодітну родину

02 июля 2007 | 12:50 , Ігор Столяров, для ТЕМИ

Епопея з виселенням колишнього заступника прокурора Одеської області Сергія Даніліна з незаконно займаної квартири триває. У Малиновському районному суді Одеси близько року слухається ініційована ним справа. Його не влаштовує, що не він, а багатодітна родина Мартинової на цілком законних підставах за рішення міськвиконкому займає престижну багатокімнатну квартиру в елітному будинку неподалік приморської зони.


  Після озвучених у ЗМІ обіцянок Генерального прокурора України Медведька, незважаючи на відоме рішення колегії прокуратури, де було підтверджено незаконне одержання Даніліним квартири, він хоч і втратив високу посаду заступника обласного прокурора, але продовжує працювати в органах обласної прокуратури. Нині він слідкує за виконанням судових рішень, та також інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням свободи громадян. А у вільний від роботи час судиться з сім’єю Галини Мартинової.

Дії Даніліна обурюють громадськість.  Народний депутат України Володимир Курінний був одним з авторів депутатського запиту до Генерального прокурора щодо морально-етичної і правової оцінки діяльності тодішнього заступника прокурора області Сергія Даніліна.

Відповідь на запит була достатньо жорсткою, і тим хто вболівав за долю багатодітної родини здалося, що на штучному протистоянні нарешті поставлять крапку.

«Але, нажаль, далі паперових обіцянок справа не пішла. Генеральна прокуратура фактично про все забула. І це за умови, що Данілін, на мій погляд не має морального права працювати не лише в органах прокуратури, але й на будь-якій державній посаді. Бездіяльність Генпрокуратури призводить до того, що багатодітна родина Галини Мартинової дотепер не має спокою», - каже Володимир Курінний. На думку народного депутата, «органи української прокуратури мають звільнятись від таких чиновників як Сергій Данілін».

А Володимир Яковенко, помічник-консультант народного депутата України Василя Волги був ініціатором кількох пікетувань будинку одеської прокуратури під гаслами негайного звільнення Сергія Даніліна з органів прокуратури. Інформацію про нове призначення «завзятого борця з багатодітною сім’єю Галини Мартинової» він зустрів з сумом.

 На думку Яковенка, під час нещодавнього засідання колегії Генеральної прокуратури України (яке цього разу провели в Одесі), він вкотре порушив цю тему перед щойно призначеним прокурором Одеської області паном Присяжнюком.

Володимир Яковенко розповідає: «Під час нашої першої бесіди з новопризначеним прокурором області, яка відбулася при багатьох свідках, я згадав Сергія Даніліна. Мене запевнили, що на найближчій колегії прокуратури порушать питання про необхідність його переведення з Одеської області на роботу до іншого регіону України. Ми сподіваємось, що саме так і буде».

Яковенко запевнив: якщо прокурор області не виконає цієї обіцянки, «мешканці Одеси, схвильовані поведінкою Сергія Даніліна, готові на організацію нових акцій протесту».



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Команда "Сигары Хуана" во время полета над Русановским заливом в Киеве (пролетели 12 м.), в день полетов Red Bull Flugtag, проходившего 19 июня 2010 в Киеве . (Vasiliy Moloyko)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: